, Παρασκευή
12 Απριλίου 2024

search icon search icon

Ν. Κοκλώνης: Σταματήστε να στοχεύετε μια εταιρεία με 600 εργαζόμενους – Σχεδόν όλα, είναι ψέματα

Ο παρουσιαστής – παραγωγός, Νίκος Κοκλώνης, σχολίασε δημόσια, όσα έχουν κυκλοφορήσει τις τελευταίες ημέρες ότι ελέγχεται από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, για υπόθεση απάτης, σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, στην οποία εμφανίζεται ως επικεφαλής.

O παρουσιαστής, στην έναρξη του τηλεοπτικού σόου, «Just the 2 of Us», ανέφερε: «Το Σαββατοκύριακο του καρναβαλιού ξεκίνησε για εμάς νωρίτερα, εμείς όμως εδώ τις μάσκες τις φοράμε μόνο για τακτ. Στο τέλος θα σας μιλήσω ως επιχειρηματίας».

Ο ίδιος, στο τέλος της εκπομπής, σχολίασε τα δημοσιεύματα που αναφέρουν το όνομά του για την υπόθεση απάτης: «Τις τελευταίες μέρες ακούστηκαν και γράφτηκαν πάρα πολλά. Τα περισσότερα, σχεδόν όλα, είναι ψέματα. Δεν έχω κρυφτεί ποτέ και δεν έχω κάτι να κρύψω. Μια παράκληση μόνο σε όλους εσάς που γράφετε, ή που περιμένατε κάτι να γίνει για να γράψετε για τον Κοκλώνη. Ο Κοκλώνης λοιπόν είναι εδώ, ρωτήστε με ό,τι θέλετε, αλλά σας παρακαλώ, σταματήστε να στοχεύετε μια εταιρεία με 600 εργαζόμενους που δουλεύουν σκληρά, ζουν από αυτή και κρέμονται από το τι θα γράψετε εσείς. Εγώ είμαι εδώ για να σας δώσω όλες τις απαντήσεις, αλλά αυτούς δεν θα σας αφήσω να τους πειράξετε».

Σε πόρισμα του επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, γίνεται λόγος για εγκληματική οργάνωση με τη μορφή μαφίας, που έκανε συστηματικά ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό. Μέχρι στιγμής, πλέον του τηλεοπτικού παραγωγού Νίκου Κοκλώνη, εμπλέκονται επτά άτομα και 13 εταιρείες, όπως και οι εκπρόσωποι των εταιρειών αυτών.

Με απόφαση του κ. Βουρλιώτη, δεσμεύτηκε όλη η κινητή και ακίνητη περιουσία (τραπεζικοί λογαριασμοί, ακίνητα, κ.λπ.) του τηλεοπτικού παραγωγού και τηλεπαρουσιαστή, όπως δεσμεύτηκαν και όλα τα περιουσιακά στοιχεία των επτά φυσικών προσώπων και των εμπλεκομένων εταιρειών (συνολικά, οι δεσμεύσεις ανέρχονται στις 20). Όπως προέκυψε από την έρευνα της Αρχής, ο τηλεοπτικός παραγωγός οφείλει στο Δημόσιο, από φόρους και άλλα, ποσό που ανέρχεται στα 22 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή, με γνωμοδότηση 80 σελίδων, ο κ. Βουρλιώτης ζητά τόσο σε βάρος του τηλεοπτικού παραγωγού όσο και των άλλων εμπλεκομένων να ασκηθεί ποινική δίωξη για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, φορολογική απάτη, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ υπάρχουν και εμπλεκόμενα πρόσωπα, των οποίων μέχρι τώρα δεν έχει καταστεί γνωστή η ταυτότητα, καθώς κινούνται παράνομα στο εξωτερικό.

Το πόρισμα του κ. Βουρλιώτη διαβιβάστηκε ήδη στον Οικονομικό εισαγγελέα, για τα περαιτέρω. Η όλη διαδικαδικασία αναμένεται πολύμηνη, καθώς πλέον θα πρέπει ν’ ακολουθήσει έρευνα από το ΣΔΟΕ και από τη Δικαιοσύνη, προκειμένου να ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.