ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

N. Θωμαΐδης: Αύξηση 240% στα λύματα της Αττικής!

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
09/07/2022
Κοινωνία
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
test

Αυξητική τάση συνεχίζουν να παρουσιάζουν τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, η οποία αποτελεί την τρίτη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναφορικά με τον ημερήσιο αριθμό των διενεργηθέντων διαγνωστικών ελέγχων έναντι της COVID-19, με τον αριθμό τους να ανέρχεται σε 6.672 ανά 100 χιλιάδες πληθυσμού.

Όσον αφορά στα λύματα της Αττικής, παρατηρείται αύξηση του ιικού φορτίου κατά 240%, σύμφωνα με δηλώσεις του καθηγητή Αναλυτικής Χημείας, Νίκου Θωμαΐδη, ενώ μεγάλη διασπορά παρατηρείται και σε άλλα αστικά κέντρα της χώρας, την Κρήτη και τα νησιά που έχουν τουριστική κίνηση, όπως Μύκονος, Σαντορίνη και Κέρκυρα. Ωστόσο, ο ίδιος επεσήμανε πως έχει επιβραδυνθεί ο ρυθμός της αύξησης, καθώς αυτή την εβδομάδα υπολογίζεται στο +40%, σε αντίθεση με την προηγούμενη που καταγράφηκε αύξηση +100%.

Παρ’ όλο που η πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα παρουσιάζει αυξητική πορεία, η αντίστοιχη μεταβολή σε σοβαρές νοσηλείες (νοσηλείες ΜΕΘ) είναι πολύ μικρή, κάτι το οποίο δίνει μία αισιόδοξη νότα στην υπάρχουσα κατάσταση. Το αποτύπωμα των εξάρσεων σε σοβαρές νοσηλείες και θανάτους ήταν πολύ μικρότερο σε σχέση με όλες τις προηγούμενες παραλλαγές, βάσει της επιδημιολογικής έκθεσης του ΕΟΔΥ.

Στη συνέχεια ο κ. Νίκος Θωμαΐδης εκτίμησε ότι η κορύφωση της διασποράς θα σημειωθεί μέσα στο πρώτο 15ημερο του Ιουλίου, έπειτα θα καταγραφούν σταθεροποιητικές τάσεις για κάποιες εβδομάδες και ύστερα θα αρχίσει μια αργή μείωση, που θα κρατήσει όλο τον Αύγουστο. «Το ιικό φορτίο ωστόσο δεν θα μειωθεί σημαντικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Σχετικά με την εικόνα που θα παρουσιάσει η πανδημία τον Σεπτέμβριο, σημείωσε ότι κανείς δεν μπορεί να πει με ακρίβεια τι θα συμβεί, ωστόσο αναφέρθηκε σε ένα θετικό σενάριο: «Αν δεν υπάρξει άλλο στέλεχος της Όμικρον, που είναι το καλό σενάριο, και παραμείνουμε με την ΒΑ5, τότε το πιο πιθανό είναι να έχουμε πιο ήσυχο Σεπτέμβριο, γιατί υπάρχει μεγάλη διάδοση. Άρα, όσοι μολύνονται αποκτούν μια φυσική ανοσία και ο κύκλος της διάδοσης θα ξεκινήσει μειώσεις από τον Οκτώβριο και μετά», δήλωσε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας.

Related Post

Δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια στην τέως δήμαρχο Κασσάνδρας για το θάνατο του 19χρονου στο Λούνα Παρκ

Μήνυμα ζωής από το Προεδρικό Μέγαρο: 145 εθελοντές αιμοδότες αυξάνουν το εθνικό απόθεμα

Εκπαιδευτική καινοτομία και κοινωνική προσφορά από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στη Θεσσαλονίκη

Σταύρος Φλώρος: «Η ζωή με δοκίμασε, αλλά δεν μου πήρε τη δύναμη να συνεχίσω»

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι η επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, από τώρα έως και την Κυριακή 10/07 που ολοκληρώνεται η εβδομάδα ISO 27 του έτους θα δημοσιεύεται κανονικά η ημερήσια έκθεση, ενώ την Τρίτη θα δημοσιευτεί η πρώτη εβδομαδιαία έκθεση, έτσι ώστε τα δεδομένα της εβδομάδας να είναι πλήρη. Ακόμη, να τονισθεί ότι τη Δευτέρα δεν θα υπάρξει ενημέρωση λόγω της έναρξης της επομένης εβδομάδας (ISO 28), ενώ από την Τρίτη και έπειτα ηεπιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ θα δημοσιοποιείται σε εβδομαδιαία βάση.

Η τρέχουσα φάση της πανδημίας μας υποδεικνύει ότι είμαστε σε μεταβατική κατάσταση, όπου ο αριθμός των νοσηλειών και των θανάτων έχει μεγαλύτερη σημασία σε σχέση με τα κρούσματα, που και λόγω της μεροληψίας της δειγματοληψίας δεν παρέχουν μια αξιόπιστη και συγκρίσιμη εικόνα μεταξύ διαφορετικών γεωγραφικών περιοχών της χώρας, αλλά και μεταξύ διαφορετικών χωρών.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL

Share213Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Πως οι ολέθριες παραλείψεις της δημάρχου Κασσάνδρας οδήγησαν στο μοιραίο δυστύχημα του Λούνα Παρκ του θανάτου
Βόρεια Ελλάδα

Δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια στην τέως δήμαρχο Κασσάνδρας για το θάνατο του 19χρονου στο Λούνα Παρκ

Μετά την καταδίκη πριν από λίγες ημέρες σε ισόβια και επιπλέον σε 8 χρόνια κάθειρξης του ιδιοκτήτη του λούνα παρκ...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
17/06/2026
Μήνυμα ζωής από το Προεδρικό Μέγαρο: 145 εθελοντές αιμοδότες αυξάνουν το εθνικό απόθεμα
Κοινωνία

Μήνυμα ζωής από το Προεδρικό Μέγαρο: 145 εθελοντές αιμοδότες αυξάνουν το εθνικό απόθεμα

Ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης και προσφοράς έστειλε φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, με το Προεδρικό Μέγαρο να μετατρέπεται για...

Αναρτήθηκε από Δήμητρα Κατραμάδου
15/06/2026
Next Post

«Ανάσα» για τη Θεσσαλονίκη: Αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις στον ΟΑΣΘ!







Η εταιρεία με την επωνυμία “POLITICAL MEDIA GROUP A.E.” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 262048

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa