, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Νέα εμφάνιση της αρκούδας στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ) 

Αρκούδα έκανε την εμφάνιση της και στα Πετροκέρασα του δήμου Λαγκαδά. 

Μάλιστα, υπάρχει η πιθανότητα να είναι η ίδια αρκούδα που έκανε την εμφάνιση της τόσο στην ορεινή Χαλκιδική όσο και σε περιοχές του Χορτιάτη και της Θέρμης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του προέδρου της κοινότητας Πετροκέρασων, Θανάση Καλαφάτη:

«Τις τελευταίες ημέρες έκανε την εμφάνιση της στα Πετροκερασα η αρκούδα προκαλώντας φθορές σε μελισσοσμήνη και κτήματα.

Το θηλαστικό έγινε αντιληπτό από τον Καθηγητή Βιολογίας και κάτοικο του χωριού κ. Θεόδωρο Αμπατζόπουλο ο οποίος ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Κοινότητος κ. Θανάση Καλαφάτη και εν συνέχεια είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δασάρχη Λαγκάδα κ. Απόστολο Στράντζαλη.  Το θηλαστικό είναι βάρους  περίπου 100 κιλών, καφέ χρώματος και εμφανίστηκε στις τοποθεσίες: Φράγμα Λειβαδίου, δάσος Πετροκεράσων (Μακροκοπάνα), τοποθεσία *Βρέκος* και Άγιος Γεώργιος – Λάκκα.

Ο Δασάρχης ενημέρωσε τον Πρόεδρο ότι το θηλαστικό κινούνται νοτιανατολικά του χωριού προς Χολομώντα.  Η αρκούδα φαίνεται να κινείται τις τελευταίες ημέρες από τον Χορτιατη προς τον Χολομωντα.

Κάνουμε έκκληση προς τους αρμόδιους φορείς και τις υπηρεσίες να λάβουν άμεσα μέτρα για την προστασία τόσο του θηλαστικού οσο και των κατοίκων του χωριού  και των περιουσιών τους».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.