, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Νέα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη – Ρομά έκλεισαν την οδό Λαγκαδά και έβαλαν φωτιά σε κάδους

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν τα μεσάνυχτα στη Θεσσαλονίκη από Ρομά για τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη από το όπλο αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Ειδικότερα, περίπου 30 άτομα διέκοψαν την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της οδού Λαγκαδά, 200 μέτρα περίπου μετά την αερογέφυρα της Σταυρούπολης. Τα άτομα αυτά πυρπόλησαν κάδους απορριμμάτων και στη συνέχεια τους χρησιμοποίησαν ως οδοφράγματα βάζοντας τους στον δρόμο, ο οποίος έμεινε κλειστός για δυο ώρες.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Μόλις είδαν τους αστυνομικούς οι Ρομά άρχισαν να πετούν προς το μέρος τους διάφορα αντικείμενα. Τα ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων.

Μετά από ώρα και συντονισμένες προσπάθειες τα ΜΑΤ κατάφεραν να απομακρύνουν τους Ρομά από το σημείο. Πυροσβεστικές δυνάμεις έφτασαν επί τόπου και άρχισαν να σβήνουν τις φωτιές που είχαν προκληθεί στους κάδους.

Ημέρες έντασης στη Θεσσαλονίκη

Να σημειωθεί ότι η χθεσινή μέρα στη Θεσσαλονίκη ήταν αρκετά επεισοδιακή με την κατάσταση να είναι έκρυθμη σε πολλά σημεία της πόλης, λόγω του τραυματισμού του 16χρονου.

Αρχικά χθες το πρωί  σημειώθηκαν επεισόδια έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, όπου οδηγήθηκε ο αστυνομικός που φέρεται να πυροβόλησε και να τραυμάτισε τον 16χρονο, όσο και το απόγευμα στο κτίριο της Διεύθυνσης Μεταγωγών Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια, το βράδυ, μετά την πορεία μνήμης για τα 14 χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ακολούθησαν επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και ΜΑΤ, πέριξ του τουρκικού προξενείου. Αστυνομικοί προχώρησαν σε τουλάχιστον δεκαπέντε προσαγωγές ατόμων.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΊΟΥ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.