21:40, Δευτέρα
03 Οκτωβρίου 2022

North Evia – Samos Pass: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το νέο voucher των 150 ευρώ

Ξεκίνησε ήδη η αντίστροφη μέτρηση για τον νέο κύκλο του προγράμματος επιδότησης διακοπών North Evia – Samos Pass.

Το πρόγραμμα που «τρέχει» το υπ. Τουρισμού προσφέρει ειδικά κουπόνια (vouchers) ως κίνητρο για διακοπές στη Βόρεια Εύβοια, που επλήγη πέρυσι από τις πυρκαγιάς, αλλά και στη Σάμο που είχε δοκιμαστεί από τον σεισμό του 2020. Μέσω του North Evia – Samos Pass δίνονται vouchers των 150 και 300 ευρώ, για τη Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο, αντίστοιχα.

Εξαιρείται, με voucher 200 ευρώ για τη Σάμο και 100 ευρώ για τη Β. Εύβοια, η Β’ φάση του προγράμματος που αφορούσε τον Αύγουστο. Τα κουπόνια της Β’ φάσης, τα οποία εξαντλήθηκαν μέσα σε 9 λεπτά (!), μπορούν να χρησιμοποιηθούν έως τις 31 Αυγούστου.

North Evia-Samos Pass: Πότε ανοίξει ξανά η πλατφόρμα

Απομένουν, ωστόσο, δυο ακόμα φάσεις για την ολοκλήρωση του προγράμματος επιδότησης διακοπών. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η 3η Φάση αφορά τον Σεπτέμβριο και η πλατφόρμα θα ανοίξει στις 25 Αυγούστου, ενώ θα κλείσει στις 31 Αυγούστου. Όσοι δικαιούχοι πάρουν το συγκεκριμένο voucher θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Η πλατφόρμα για την 4η Φάση θα ανοίξει στις 26 Σεπτεμβρίου και θα κλείσει στις 10 Οκτωβρίου. Η συγκεκριμένη άυλη ψηφιακή κάρτα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως τις 31 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι αν η αίτηση εγκριθεί τότε δεν επιτρέπεται ανάκληση ή υποβολής δεύτερης αίτησης σε επόμενη φάση.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι, ποιοι «κόβονται»

Δικαιούχοι του voucher του North Evia – Samos Pass είναι όλα τα ενήλικα φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, τα οποία είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος, με βάση τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2020.

Ειδικά για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος κατά το άρθρο 67 του ν. 4172/2013 ή ένας εκ των δύο, σε περίπτωση χωριστής δήλωσης, κατά την περ. β’ της παρ.4 του άρθρου 67 του ν. 4172/2013.

«Ωφελούμενοι» του δικαιούχου θεωρούνται:

α) τα ενήλικα τέκνα του δικαιούχου που δηλώνονται ως εξαρτώμενα μέλη στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2020 και
β) ο/η σύζυγος του δικαιούχου ή το πρόσωπο που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με αυτόν.

Σε περιπτώσεις συζύγων, προσώπων που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή τέκνων που αμφότεροι είναι δικαιούχοι του προγράμματος, ο ένας εκλαμβάνεται ως ωφελούμενος του άλλου. Επισημαίνεται ότι εκδίδεται μια και μόνο κάρτα για όλη την ωφελούμενη μονάδα, δηλαδή τον δικαιούχο και τους ωφελούμενούς του.

Από το πρόγραμμα North Evia – Samos Pass «κόβονται» οι εξής:

  • Δικαιούχοι – ωφελούμενοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2021-2022 του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι.
  • Δικαιούχοι – ωφελούμενοι του προγράμματος για τον Κοινωνικό Τουρισμό της Δ.Υ.Π.Α. 2022 καθώς και της δράσης «Τουρισμός για όλους» του Υπουργείου Τουρισμού, δυνάμει του άρθρου 45 του ν. 4933/2022 (Α’ 99).
  • Δικαιούχοι – ωφελούμενοι συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

Ποιες είναι οι περιοχές που αφορούν τη δράση

Το ποσό που διατίθεται από τη δράση μέσω της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συγκεκριμένες κατηγορίες δαπανών (τοπικής μεταφοράς, εστίασης και διαμονής) στη νήσο Σάμο (Δήμοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου) ή στη Βόρεια Εύβοια (Δήμοι Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας). Η περιοχή χρήσης (Σάμος ή Βόρεια Εύβοια) δηλώνεται ρητώς κατά την υποβολή της αίτησης από τον δικαιούχο και δεν υπάρχει δυνατότητα τροποποίησης.

Προσοχή: Αν εσείς ή ο/η σύζυγος σας ή το πρόσωπο που έχετε συνάψει σύμφωνο συμβίωσης είστε μόνιμοι κάτοικοι της Β. Εύβοιας, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση μόνο για τη νήσο Σάμο (Δήμοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου). Αντίστοιχα, αν εσείς ή ο/η σύζυγος σας ή το πρόσωπο που έχετε συνάψει σύμφωνο συμβίωσης είστε μόνιμοι κάτοικοι της νήσου Σάμου (Δήμοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου), μπορείτε να υποβάλετε αίτηση μόνο για τη Β. Εύβοια (Δήμοι Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας).

Πηγή: paraskhnio.gr