, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Νύχτα τρόμου σε Φωκίδα και Αργολίδα – «Μάχη» με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες

Εξαιρετικά δύσκολη προμηνύεται ότι θα είναι η νύχτα στη Φωκίδα, την Αργολίδα και την Ηλεία, όπως επίσης καις το Άγιο Όρος, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν «μάχη» με τις φλόγες προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τις μεγάλες πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη και να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα.

Το έργο των πυροσβεστών αναμένεται να είναι εξαιρετικά δύσκολο, ειδικά από τη στιγμή που λόγω του σκότους έχουν αποσυρθεί τα εναέρια μέσα κατάσβεσης.

Εξαιρετικά δύσκολη δείχνει να είναι η κατάσταση στη Φωκίδα, όπου η πυρκαγιά κοντά στην Άμφισσα μαίνεται ουσιαστικά ανεξέλεγκτη. Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνεται από τους ισχυρούς ανέμους που δίνουν ώθηση στις φλόγες, οι οποίες το βράδυ πλησίαζαν απειλητικά τη βόρεια Ιτέα. Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αναγκάστηκε μάλιστα να δώσει το «πράσινο φως» για την εκκένωση της βόρειας πλευράς της πόλης.

Η πυρκαγιά στη Φωκίδα εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι, σε αγροτική έκταση στην περιοχή Σερνικάκι. Στο μέτωπό της επιχειρούν 140 πυροσβέστες, με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 43 οχήματα και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ». Συνδρομή παρέχουν, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, καθώς και δυνάμεις της ΕΛΑΣ, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν 11 αεροπλάνα και 7 ελικόπτερα της πυροσβεστικής.

Αργολίδα και Ηλεία

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Κορακιά Κρανιδίου Αργολίδας. Στο σημείο επιχειρούν 63 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων καθώς και 18 οχήματα.

Στην Ηλεία, η κατάσταση αργά το βράδυ έδειχνε να βελτιώνεται, όπως επισήμανε σε δηλώσεις του και ο  αντιπεριφερειάρχης, Βασίλης Γιαννόπουλος, επιβεβαιώνοντας δηλώσεις αξιωματικών της πυροσβεστικής. Όσον αφορά στις αναζωπυρώσεις που σημειώθηκαν τις απογευματινές ώρες λόγω των ισχυρών ανέμων, ο κ. Γιαννόπουλος σημείωσε αντιμετωπίστηκαν από τις εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στο Αγιο Όρος

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και στο Άγιον Όρος, όπου σήμερα το απόγευμα εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο ακρωτήριο Αράπης. Το έργο της κατάσβεσης, στο οποίο συμμετέχουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, δυσχεραίνεται από το δύσβατο της περιοχής.

ΚΔΓ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.