, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Ο μπαμπάς με πόνεσε με τη βίδα»

Σοκ προκάλεσαν οι περιγραφές από τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στη Βόρεια Ελλάδα ένας 4χρονος,ο οποίος έπεσε θύμα βιασμού από τον ίδιο του τον πατέρα.Οι περιγραφές του παιδιού στην ψυχολόγο που τον εξέτασε κόβουν την ανάσα:

Του ΜΙΛΤΟΥ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ

Ψυχολόγος: Θέλεις να πας στο σπίτι του μπαμπά;

Παιδί: Όχι, με μαλώνει. Παιδί κακό, με έλεγε.

Ψυχολόγος: Ξέρεις τι είναι αυτό; (του δείχνουν φωτογραφία ανδρικού μορίου)

Παιδί: Αυτό είναι βίδα. Αυτή είναι μικρή βίδα και αυτή είναι μεγάλη βίδα. Ο μπαμπάς με πόνεσε με τη βίδα. Στο σχολείο δεν θέλω να ξαναπάω γιατί θα με πάρει ο μπαμπάς. Δεν θέλω να ξαναπαίξω τέτοια παιχνίδια.

Ψυχολόγος: Σε μαλώνει ο μπαμπάς;

Παιδί: Μου έδωσε σφαλιάρα. Ο μπαμπάς έδινε σφαλιάρες στη γιαγιά όταν παίζαμε κλέφτες και αστυνόμοι.

Τα παραπάνω αποκαλύφθηκαν έπειτα από αρκετές συνεδρίες μεψυχολόγο και κοινωνική λειτουργό, που κατάφεραν να ξεκλειδώσουν τοάτυχο νήπιο, το οποίο ανέφερε αναλυτικά όσα βίωσε από τον ίδιο του τον πατέρα και τη γιαγιά του:«Το παιδί με οδήγησε στην τουαλέτα. Μου ζήτησε βοήθεια να ανεβεί τοποθετώντας τα πόδια του στη λεκάνη και είπε ότι έτσι τον ανέβαζε και ο μπαμπάς του. Άλλη στιγμή το παιδί έκατσε με τα γόνατά του σε μια μικρή παιδική καρέκλα με ρόδες, ακουμπώντας την κοιλιά του στην πλάτη της. Ύστερα ακούμπησε το χέρι του στα γεννητικά του όργανα τρίβοντάς τα έντονα και επαναλαμβανόμενα».«Έτσιμου έκανε ο μπαμπάς»,είπε ο άτυχος 4χρονος. Εν συνεχεία ρωτήθηκε αν φορούσε ρούχα και απάντησε αρνητικά.

Πώς αποκαλύφθηκε ο εφιάλτης του

«Οι κινήσεις και τα λεγόμενά του είναι ενδεικτικά προβληματικής σεξουαλικής συμπεριφοράς. Είναι ένα παιδί που δείχνει να μην μπορεί να καθοδηγηθεί ως προς τα λεγόμενά του, παρότι βρίσκεται σε μια ηλικία που εύκολα θα επηρεαζόταν. Δεν θα μπορούσε όμως να υποστηρίξει τα όσα λέει συναισθηματικά, όπως και έκανε, κάθε φορά που περιέγραφε τα παιχνίδια με τον πατέρα του. Θύμωνε που δεν καταλαβαίναμε τι μας έδειχνε, σαν να αισθανόταν ότι τον αμφισβητούμε. Ένα νήπιο δεν γνωρίζει το όριο των αγγιγμάτων, με τις σεξουαλικές ενέργειες σε βάρος του να περιγράφονται ως πράξεις που του προκάλεσαν πόνο», φέρεται να ανέφερε η ψυχολόγος που ασχολήθηκε με την υπόθεση.

Σημειώνεται πως ο εφιάλτης του ανηλίκου ξεκίνησε κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, όταν ο 38χρονος πατέρας του, γιος ιερέα, πέρασε με τον 4χρονο μερικές μέρες, καθώς είναι σε διάσταση με τη μητέρα. Όταν το παιδί γύρισε στο σπίτι του, εμφάνισε μια αλλόκοτη συμπεριφορά, γεγονός που οδήγησε τη μητέρα του στο να ζητήσει τη βοήθεια ειδικών. Μάλιστα έφτασε στο σημείο να βιντεοσκοπήσει το παιδί της για να παρουσιάσει τα στοιχεία κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.