, Παρασκευή
24 Μαΐου 2024

search icon search icon

Ο Δημήτρης Κόκοτας ανταποκρίθηκε στα ερεθίσματα των γιατρών (Video)

Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, ο Δημήτρη Κόκοτας καταγράφει οριακή βελτίωση, καθώς συνεχίζεται η σταδιακή μείωση των φαρμάκων που τον κρατούν σε καταστολή.

Ο τραγουδιστής ανταποκρίθηκε στα ερεθίσματα των γιατρών και διατήρησε αυτόνομη αναπνευστική λειτουργία, εκτός της μηχανικής υποστήριξης, η οποία παραμένει.

Η προσπάθεια των γιατρών γίνεται με πολύ προσεκτικά βήματα, έπειτα από το έμφραγμα και την καρδιακή ανακοπή που υπέστη, την Πέμπτη 28 Μαρτίου. Ιατρικές πηγές από το νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» στο οποίο νοσηλεύεται ο τραγουδιστής είχαν εξηγήσει ότι το ξύπνημα θα γίνει με τη μείωση των φαρμάκων που κρατούν τον Δημήτρη Κόκοτα σε καταστολή.

Οι ίδιες πηγές συμπλήρωναν ότι αυτό που κάνουν οι γιατροί είναι να παρακολουθούν συνεχώς την εικόνα του τραγουδιστή και τις αντιδράσεις του οργανισμού του κάθε φορά που κάνουν ένα βήμα προς το ξύπνημα.

202009271244570_2392_STIV_KAKETSIS_DIMITRIS_KOKOTAS_2692020

Οι γιατροί μας λένε ότι ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και αντιδράει διαφορετικά, είχε πει η σύζυγός του, Κατερίνα Κόκοτα
Η Κατερίνα Κόκοτα είχε μιλήσει για την υγεία του συζύγου της, Δημήτρη, στην εκπομπή «Πρωινό ΣουΣού» τη Δευτέρα 22 Απριλίου, όπου ανέφερε: «Δεν έχει αλλάξει κάτι προς το παρόν ως προς την κατάσταση του Δημήτρη, περιμένουμε με υπομονή και εμείς μαζί με τους γιατρούς, οι οποίοι λένε ότι η κατάστασή του είναι σταθερή».

Στη συνέχεια, για την κατάσταση της ψυχολογίας της η Κατερίνα Κόκοτα σχολίασε: «Δεν μπορώ να σας περιγράψω την ψυχολογία μου, προσπαθώ να βάλω τη λογική μπροστά αλλά κάποιες φορές το συναίσθημα δεν με αφήνει. Προσπαθώ όμως γιατί έτσι πρέπει και για το παιδί και για τον Δημήτρη αν εγώ πέσω διαλύθηκαν όλα».


Έπειτα, περιέγραψε όσα της λένε οι γιατροί αυτές τις ημέρες για την υγεία του άνδρα της: «Οι γιατροί μας ενημερώνουν μέρα με τη μέρα, ούτε προβλέψεις μπορούν να κάνουν. Σε γενικές γραμμές μας λένε ότι ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και αντιδράει διαφορετικά και ότι οι ασθενείς σε τέτοιες περιπτώσεις θεραπεύονται με τον ύπνο και την καταστολή, αλλά ο κάθε ασθενής έχει τους δικούς του χρόνους. Δεν μπορεί να γίνει καμία πρόβλεψη από τους γιατρούς. Οι εξετάσεις που είχαν γίνει, όπως οι αξονικές, μας είχαν πει ότι είναι καθαρές αλλά μέχρι εκεί, δεν μας έχουν πει κάτι παραπάνω».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.