, Δευτέρα
17 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Άνοιξε ο κύκλος των καταθέσεων για Ίριδα – Μαλένα…

Την πόρτα της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση των θανάτων της Ίριδας και της Μαλένας πέρασαν χθες οι δύο πρώτοι μάρτυρες.

Σήμερα ενώπιον της δικαστικής λειτουργού θα βρεθούν οι επιστήμονες που συνέταξαν το πόρισμα στο οποίο αναφέρουν ότι και τα δύο μικρότερα παιδιά της Ρούλας Πισπιρίγκου έφυγαν από τη ζωή εξαιτίας δολοφονικών ενεργειών.

Η 33χρονη μητέρα που έχει προφυλακιστεί στον Κορυδαλλό, καθώς κατηγορείται για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας με τη χορήγηση υπερβολικής δόσης κεταμίνης, αντιμετωπίζει και τις διώξεις που της ασκήθηκαν πριν από περίπου έναν μήνα.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται και για τις ανθρωποκτονίες της μόλις 6 μηνών Ίριδας και της 3,5 ετών Μαλένας. Οι παραπάνω διώξεις στηρίχτηκανστα ιατροδικαστικά δεδομένα που καταγράφηκανστην πορισματική αναφορά των ιατροδικαστών Καρακούκη- Καλογριά, καθώς και στις μαρτυρίες νοσηλευτών και γιατρών που χειρίστηκαν τα δύο περιστατικά των μικρών κοριτσιών.

Χθες στην 35ηανακρίτρια Ευγενία Τζωρτζάτου βρέθηκαν η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα και ο παθολογοανατόμος Χρήστος Ευτυχιάδης.

Η κ. Τσάκωνα ήταν αυτή που είχε συντάξει την αρχική έκθεση θανάτου της Μαλένας, στην οποία ανάφερε ότι το 3,5 ετών κορίτσι κατέληξε από παθολογικά αίτια, καθώς διαπίστωσε ηπατική ανεπάρκεια. Το αρχικό συμπέρασμα ήρθε να ανατραπεί από το πόρισμα των Καρακούκη –Καλογριά, οι οποίοι αποφάνθηκαν ότι τόσο ο θάνατος της Μαλένας όσο και της Ίριδας ήταν ασφυκτικός. Η κ. Τσάκωνα παρέμεινε για αρκετή ώρα απέναντι από την ανακρίτρια και απάντησε σε όλα όσα ερωτήθηκε.

Από την πλευρά του ο παθολογοανατόμος Χρήστος Ευτυχιάδης αναφέρθηκε στα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε για τους θανάτους των δυο κοριτσιών και τα οποία επικαλούνται και οι κ.κ. Καρακούκης, Καλογριάςστην έκθεσή τους με την οποία στοιχειοθετούν τους ασφυκτικούς θανάτους.

Μιλούν για ασφυξία

Σήμεραη ανάκριση για τη συγκεκριμένη υπόθεση αναμένεται να συνεχιστεί με τις κρίσιμες καταθέσεις των ιατροδικαστώνΝίκου ΚαρακούκηκαιΝίκουΚαλογριά,οι οποίοι και συνέταξαν τη νέα πορισματική αναφορά για την υπόθεση θανάτου της Τζωρτζίνας και της Μαλένας. Όπως έχουν γράψει στην έκθεσή τους οι δύο καταξιωμένοι ιατροδικαστές, στηΜαλένα υπήρξε φραγμός με το χέρι στη μύτη και στο στόμα του παιδιού.

«Συμπερασματικά για τον θάνατο της Μαρίας-Ελένης τόσο κατά τοννεκροψιακόνεκροτομικό έλεγχο όσο κι από τις δύο παθολογοανατομικές εξετάσεις αποκλείστηκε η παθολογική αίτια θανάτου… Επιβεβαιώνεται από τα περαιτέρω ευρήματα, τον νεκροψιακό φωτογραφικό έλεγχο και οδηγεί τη διαγνωστική σκέψη σε ασφυξία δι’ αποφράξεως των έξω στομίων των αεροφόρων οδών».

Όσον αφορά τώρα την Ίριδα, στην έκθεση αναφέρεται: «Με βάση τη μεθοδολογία που κατά πάγια τακτική ακολουθείται και ακολουθήσαμε και εμείς στη συγκεκριμένη περίπτωση, οδηγούμαστε στη διάγνωση βίαιου-στερητικού μηχανισμού θανάτου».

Τελευταία ενώπιον του ανακριτή αναμένεται να βρεθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου, καθώς είναι η μοναδική που κατηγορείται για τις δολοφονίες των δύο μικρότερων κοριτσιών της. Η δίωξη που της έχει ασκηθεί είναι για ανθρωποκτονία από πρόθεση και κατά συρροή.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.