, Κυριακή
03 Δεκεμβρίου 2023

Ο λόγος για τον οποίο δεν μπορούμε να ξεκολλήσουμε με τίποτα από έναν «ακατάλληλο άντρα»

Έχει συμβεί σε όλες μας, μάλλον: Καταλαβαίνουμε ότι ο άνθρωπος που έχουμε απέναντί μας δεν είναι για εμάς, ότι η σχέση μας μαζί του είναι ένα χρονικό προαναγγελθείσας καταστροφής, κι όμως δεν μπορούμε να του αντισταθούμε. Κι έτσι, κολλάμε, και μέχρι να καταφέρουμε να ξεκολλήσουμε έχουμε δώσει σε αυτό το πάθος κάποιες εβδομάδες, μήνες, έως και χρόνια από τη ζωή μας.

Ποιες συμπεριφορές του όμως αποτελούν «καμπανάκι» ότι δεν είναι ο σωστός για εμάς και τι μας κρατάει κοντά του;

1. Δεν είναι συνεπής. Ακυρώνει ραντεβού μας ή μας λέει ότι θα μας τηλεφωνήσει το βράδυ – και δίνει σημεία ζωής δύο ημέρες αργότερα. Και αν επιχειρήσουμε να ζητήσουμε εξηγήσεις, οι δικαιολογίες του είναι τουλάχιστον αστείες.

2. Μας κρατάει έξω από τη ζωή του. Όχι μόνο δεν έχουμε γνωρίσει ούτε φίλους ούτε συγγενείς του, αλλά αποφεύγει ακόμα και να μας μιλάει για τη ζωή που έχει έξω από τα ραντεβού μας – θα μπορούσε άνετα να είναι παντρεμένος με τέσσερα παιδιά.

3. Η συμπεριφορά του αλλάζει διαρκώς. Τη μια δείχνει τρελά ερωτευμένος μαζί μας, την άλλη είναι πιο ψυχρός κι από τον πάγο. Ας μην ξαφνιαστούμε αν μια μέρα μάς κάνει ghosting, η κυκλοθυμία δεν είναι γενικά καλό σημάδι.

4. Μοιάζει να έχει μια στρατιά γυναικών πίσω του. Ακόμα και αν δεν τις έχουμε συναντήσει, ούτε έχουμε ακούσει τίποτα για εκείνες, νιώθουμε την καυτή ανάσα τους από πίσω μας όποτε τον αγκαλιάζουμε, τον φιλάμε κι εκείνος, αντί να αφήνεται στη δική μας στιγμή, λοξοκοιτάει δεξιά κι αριστερά.

5. Κουβαλάει πολλά μέσα του. Καταλαβαίνουμε από την αρχή ότι θα τροφοδοτούσε άπειρες συνεδρίες ψυχοθεραπείες με το βασανισμένο παρελθόν του αλλά νομίζουμε ότι έχουμε τη δύναμη να τον σώσουμε, ακόμα και αν το πιο κοντινό μας πτυχίο είναι στη φυσικοθεραπεία. Λάθος, μεγάλο λάθος. Το αποτέλεσμα θα είναι να φορτωθούμε κι εμείς μερικά από τα βαρίδια του.

6. Δεν κάνει σχέδια μαζί μας. Μερικές φορές έχουμε την εντύπωση ότι κανονίζει μαζί μας ραντεβού τελευταία στιγμή, μόνο αν δεν έχει τίποτα καλύτερο να κάνει εκείνη τη μέρα. Αν πάλι του προτείνουμε να κάνουμε κάτι μαζί σε βάθος έστω και 3-4 ημερών, μας τα μασάει. Το βέβαιο είναι ότι μας αξίζει κάτι καλύτερο.

7. Δεν επενδύει ιδιαίτερα στα ραντεβού μας. Προτιμάει, απλά, να βρεθούμε σπίτι του ή σπίτι μας. Ίσως γιατί δεν το ενδιαφέρει να διαθέσει χρόνο, χρήματα ή ενέργεια σε μια βραδιά μαζί μας, μόνο η ερωτική ικανοποίηση.

8. Μας υπενθυμίζει ξανά και ξανά ότι δεν είναι «έτοιμος» ή «κατάλληλος» για σχέση. Ότι δεν είναι ο τύπος που δεσμεύεται ή ότι βγήκε πρόσφατα από έναν δύσκολο χωρισμό και δεν είναι τώρα σε «φάση». Ας μην εκπλαγούμε όμως αν σε μερικούς μήνες τον δούμε ακόμα και να παντρεύεται με κάποια άλλη.

9. Αδιαφορεί επιδεικτικά για τις ανάγκες μας. Όταν είμαστε στις μαύρες μας, δεν θα σπεύσει κοντά μας. Όταν του περιγράφουμε ένα πρόβλημά μας, μπορεί σε μερικά λεπτά να μη θυμάται καν τι του είπαμε. Είναι «αλλού» κι αυτό αποτελεί ίσως την ισχυρότερη ένδειξη ότι, απλά, δεν αξίζει να σπαταλάμε χρόνο μαζί του.

Γιατί όμως δεν λέμε να ξεκολλήσουμε;

Γιατί το σεξ μαζί του είναι τέλειο. Πόσο καιρό όμως θα μας κρατήσει κοντά του αυτό το πάθος; Είναι θέμα χρόνου, όταν αρχίσουμε να βλέπουμε ποιος πραγματικά είναι και πώς μας συμπεριφέρεται, να ξεθυμάνει. Ας το ελπίσουμε τουλάχιστον.

Πηγή: marieclaire.gr