, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Αρμενίας επισκέφτηκε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, τονίστηκε το υψηλό επίπεδο των ελληνο-αρμενικών σχέσεων, ενώ τονίστηκε ο σημαντικός ρόλος της αρμενικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης στην καλλιέργεια των σχέσεων αυτών

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η δυνατότητα υπογραφής μνημονίων συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Πανεπιστημίων της Αρμενίας, καθώς και ανάλογες συμφωνίες μεταξύ του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης και Μουσικών Ακαδημιών της χώρας αυτής.

Τον κ. Πρέσβη κατά την επίσκεψή του στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας συνόδευαν ο Πρόεδρος του Ελληνο-αρμενικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Άκης Νταγκαζιάν και ο εκπρόσωπος της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής, Χοβίκ Κασαπιάν.

Στο τέλος της συνάντησης, και ως επιστέγασμα του καλού κλίματος, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα, ενώ ο κ. Μκρτσιάν προσέφερε στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας βιβλία, σχετικά με την ιστορία της Αρμενίας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.