, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

ΟΑΣΘ: Ανθρώπινο λάθος στο ατύχημα με το ακυβέρνητο λεωφορείο

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών (ΟΑΣΘ) για το ατύχημα με εμπλοκή λεωφορείου του ΟΑΣΘ στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από ειδική επιτροπή θα διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το τροχαίο ατύχημα. «Αιτία του ατυχήματος φαίνεται να είναι ανθρώπινο λάθος, ωστόσο, όπως συμβαίνει πάντοτε, οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη, θα διερευνηθούν από ειδική επιτροπή και, εφόσον υπάρχουν ευθύνες, θα επιβληθούν κυρώσεις», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΟΑΣΘ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα πως σήμερα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη δύο ατυχήματα, με εμπλοκή λεωφορείων του ΟΑΣΘ.

Το πρώτο -περί ου ο λόγος εισαγωγικά- έγινε στην Καλαμαριά, στις 6.15 το πρωί, όταν λεωφορείο της γραμμής 4, που εκτελεί το δρομολόγιο Καλαμαριά – Χαριλάου, συγκρούστηκε με ταξί στην οδό Βρυούλων. Το λεωφορείο, στο οποίο την ώρα του ατυχήματος δεν επέβαιναν επιβάτες, έπεσε στη συνέχεια σε πινακίδα οδοσήμανσης και σε δέντρα.

Το δεύτερο ατύχημα σημειώθηκε ένα τέταρτο πριν από τις 11 το πρωί, όταν Ι.Χ. αυτοκίνητο «καρφώθηκε» σε σταθμευμένο λεωφορείο της γραμμής 25, που εκτελεί το δρομολόγιο Νεάπολη – Βενιζέλου, ενώ αυτό ήταν σταματημένο στον τερματικό σταθμό της Νεάπολης. Στο λεωφορείο δεν επέβαιναν επιβάτες και δεν υπήρξε τραυματισμός επιβάτη ή εργαζόμενου στον ΟΑΣΘ. Το Ι.Χ. ανετράπη.

Δείτε εδώ το δεύτερο ατύχημα

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.