, Τετάρτη
29 Μαρτίου 2023

Οδηγός γερανού της αστυνομίας: Αν σταματούσα δε θα έβγαινα ζωντανός

Εντονες αντιδράσεις είχε προκαλέσει το βίντεο με τον αστυνομικό που οδηγούσε γερανοφόρο όχημα στην οδό Ακαδημίας, όπου κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς κατά τη διάρκεια των επεισοδίων την περασμένη Πέμπτη, τραυμάτισε ένα πολίτη.

Η Αστυνομία έχει διατάξει ΕΔΕ, ενώ για το συμβάν είχαμε παρέμβαση εισαγγελέα.

Tη διενέργεια ποινικής έρευνας διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθήνας για τους επικίνδυνους ελιγμούς του οδηγού του γερανοφόρου στο κέντρο της Αθήνας ενώ θα εξεταστεί το ενδεχόμενο αν έχουν τελεστεί απο τον αστυνομικό τα αδικήματα της διατάραξης της ασφάλεια συγκοινωνιών και της απόπειρα ή και της τετελεσμένης και επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του STAR, ο αστυνομικός ισχυρίζεται σε συναδέλφους του ότι:

«Αν σταματούσα θα δεχόμουν επίθεση. Δε θα έβγαινα ζωντανός. Φοβήθηκα, δεν είχα άλλη επιλογή. Ίδιο περιστατικό βίωσα λίγα λεπτά πριν, Ακαδημίας και Ομήρου. Προσπαθούσαν να μου σπάσουν τα τζάμια και να μου πετάξουν μολότοφ και καπνογόνα. ‘Εβλεπα τα χέρια τους. Μου φώναζαν “εδώ θα καείς ζωντανός”. Έβαλα σειρήνα και κινήθηκα προς την Ακαδημίας για να απεγκλωβιστώ. Ακαδημίας και Αμερικής δέχομαι τη δεύτερη επίθεση. Δεν είδα τον πολίτη πίσω απο τον κάδο καθώς δέχθηκα πρώτα επίθεση απο τα δεξιά και ύστερα από τα αριστερά».