fbpx

, Παρασκευή
26 Ιουλίου 2024

search icon search icon

Οικογενειακές μπίζνες εκατομμυρίων ευρώ διαμέσου κρατικών κονδυλίων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας!

Συμπτωματικά τελείως, εξαιτίας της εκλογής της Μ. Συρδάρη, υπαλλήλου της περιφερειακής ενότητας Χαλκιδικής, με το ψηφοδέλτιο του υπόδικου Τζίτζιου, το μέγα- σκάνδαλο της «σιδηράς» κυρίας της Σιθωνίας βγήκε στην επιφάνεια.

Το χειρότερο όμως είναι ότι το σκάνδαλο αυτό συμπαρασύρει και την ίδια την αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής την κ. Αικατερίνη Ζωγράφου. Μπορεί η κ. Ζωγράφου να είναι άφθαρτη και έντιμη μέχρι σήμερα, όμως το σκάνδαλο που ξεσπάει στο στενό της περιβάλλον, ενδεχομένως θα πλήξει και την ίδια και την καλή εικόνα που επιδεικνύει.

Οι εκπλήξεις θα είναι πολλες και τρανταχτές στην δημοσιότητα, γιατί όταν το κουβάρι του σκανδάλου αρχίσει και ξετυλίγεται, θα πάρει παραμάζωμα όλους, και διοικούντες και υπαλλήλους και κυρίως αυτούς της προηγούμενης διοίκησης! Θα πράξει το αυτονόητο η αντιπεριφερειάρχης, ή θα συνεχίσει τον ολισθηρό δρόμο που άφησε πίσω του ο προκάτοχός της Ι. Γιώργος, ο νυν βουλευτής Χαλκιδικής;

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο περιφερειάρχης Α. Τζιτζικώστας, αλήθεια, γνωρίζει τα τεκταινόμενα στην αντιπεριφέρειά του; Πραγματικά κανείς δεν θα ασχολούνταν με τέτοια θέματα, αν δεν άρχισε να ξετυλίγεται το «κουβάρι» των αποκαλύψεων με το ψηφοδέλτιο Τζίτζιου στην πολύπαθη Σιθωνία. Διότι η «σιδηρά» κυρία Μάγδα Συρδάρη, κατά την διοίκηση του αντιπεριφερειάρχη Ι. Γιώργου, έκανε για πολλά χρόνια, ήσυχα και αθόρυβα τη δουλειά της, με τα ξαδέρφια της τους Αφους Σαμαρά διαμέσου των δυο εταιριών που συστήσανε και με τον σύζυγό της Δ. Δημητρό, αλλά πρόσφατα ξεπέρασε τα όρια και τράβηξε επάνω της τα βλέμματα με την υποψηφιότητά της στο ψηφοδέλτιο του υπόδικου. Μάλιστα μετά την παραίτηση του τελευταίου από δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης (τόσο βολικό αλήθεια για την Μ. Συρδάρη!), η κυρία Συρδάρη έβαλε πλώρη για το δημαρχιλίκι μετά από 5 χρόνια βέβαια, αφού πρώτα υποσκάψει την σημερινή δύσκολη θητεία, ομολογουμένως, του Ι. Μαλλίνη.

Ο σύζυγος της κυρίας, συνέστησε εταιρία με τα ξαδέρφια της συζύγου του στις 27-3-2008 με την επωνυμία Δ. ΔΗΜΗΤΡΟΣ ΑΦΟΙ ΣΑΜΑΡΑ Ο.Ε με έδρα τον Στανό Χαλκιδικής.

Την ίδια ημέρα, δηλαδή στις 27-3-2008, συστήθηκε και η εταιρία των ξαδέρφων της με την επωνυμία ΑΦΟΙ ΣΑΜΑΡΑ Ο.Ε. με έδρα επίσης τον Στανό Χαλκιδικής. Ο σκοπός είναι ξεκάθαρος: να μπορούν να είναι περισσότερο ευέλικτοι, και να χτυπάνε περισσότερα έργα, χρησιμοποιώντας το πτυχίο πολιτικού μηχανικού του συζύγου της Μάγδας Συρδάρη. Στη συνέχεια, επί δημαρχίας Τζίτζιου, όντας αντιδήμαρχος τεχνικών έργων, ο σύζυγος και συνεταίρος Δ. Δημητρός προσπάθησε να πάρει έργα μέσω των ξαδέρφων, όμως το μόνο που κατάφερε είναι κάποιες απλές απ’ ευθείας αναθέσεις με την δεύτερη εταιρεία ΑΦΟΙ ΣΑΜΑΡΑ Ο.Ε. Αυτό από μόνο του ήταν λόγος ρήξης μεταξύ Τζίτζιου- Δημητρού, αφού υπήρξε έντονη δυσαρέσκεια και από τις δυο πλευρές. Το πολύ χρήμα όμως προήλθε από τις δουλειές της περιφέρειας, κυρίως από την υπηρεσία πολιτικής προστασίας, όπου «κατοικοέδρευε» η σύζυγος του Δ. Δημητρού, Μάγδα Συρδάρη. Κάθε έτος, μετά από φυσικές καταστροφές, η εταιρεία των ξαδέρφων έπαιρνε αναθέσεις έκτακτων αναγκών, με υπογραφή της ξαδέρφης και συζύγου του συνεταίρου τους! Και μάλιστα η ξαδέρφη παραλάμβανε τις υπηρεσίες των εξαδέρφων, εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, που συνιστούν την τελευταία δεκαετία εκατομμύρια ευρώ, μπαίνοντας μάλιστα πρώτη – πρώτη στις επιτροπές παραλαβής των υπηρεσιών τους προς την Περιφέρεια!

Με λίγα λόγια, με τις δυο παράλληλες εταιρίες, η οικογένεια, κατάφερε κάτω από τη μύτη των υπηρεσιών της Περιφέρειας να αποσπάσει εκατομμύρια ευρώ!

Αλλά δεν τους φτάνει αυτό. Θέλανε μέσω της υποψηφιότητας Τζίτζιου, να εκμεταλλευτούν την αδυναμία του να συμμετέχει στα κοινά λόγω της νομικής του θέσης από την υπόθεση των υδρομέτρων και εκμεταλλευόμενοι την δημοτικότητά του, να μπουν για τα καλά στα πράγματα της Σιθωνίας μαζί φυσικά με τους ξαδέρφους εργολάβους. Μόνο που επειδή το πράγμα τελευταία βοά στα χωριά της Σιθωνίας και γνωρίζουν οι πάντες τις οικογενειακές επιχειρήσεις, αποφάσισαν εσπευμένα να λύσουν την εταιρία Δ. ΔΗΜΗΤΡΟΣ ΑΦΟΙ ΣΑΜΑΡΑ Ο.Ε. στις 23-2-2024, προκειμένου να σβήσουν τα επίμαχα στοιχεία. Όμως παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειες, τα ίχνη παραμένουν…

Έτσι ανακεφαλαιώνοντας, το σχήμα είναι απλό και τα λεφτά πολλά. Μια υπάλληλος της περιφέρειας σε θέση κλειδί, υπεύθυνη να υπογράφει τόσο για τις αναθέσεις έργων και υπηρεσιών, όσο και για την παραλαβή τους (η ίδια γιατί; δεν έχει άλλους η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειακής Ενότητας Χαλκιδικής;), φροντίζει για «μερίδα του λέοντος» στα ξαδέρφια της εργολάβους, που όμως παράλληλα, εκτός από στενοί συγγενείς, είναι και συνέταιροι του συζύγου της πολιτικού μηχανικού, πρώην αντιδήμαρχου του Τζίτζιου! Και τέλος η ίδια, όντας πολιτικά φιλόδοξη, φροντίζει διαμέσου του «τελειωμένου» Τζίτζιου, να βάλει το ποδαράκι της στα πολιτικά του Δήμου Σιθωνίας, πλασσάροντας τον εαυτό της ως θεματοφύλακα της νομιμότητας!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ KARFITSA

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.