, Δευτέρα
05 Δεκεμβρίου 2022

Όλα τα σενάρια για την άφαντη Ευρυδίκη

Στα ύψη είναι η αγωνία συγγενών και φίλων της 48χρονης Ευρυδίκης, η οποία αγνοείται και δεν έχει δώσει σημεία ζωής από την περασμένη Πέμπτη στο Καρπενήσι, όπου εντοπίστηκε σταθμευμένο το όχημά της στη γέφυρα Τατάρνας.

Του ΜΙΛΤΟΥ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ

Τις τελευταίες δύο ημέρες επιστρατεύτηκε για τις έρευνες ακόμη και ειδικό drone της ομάδας διάσωσης ΟΦΚΑΘ από τη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα αναζητούσε στοιχεία στον βυθό της λίμνης Κρεμαστών. Όπως έλεγαν χθες στην «Political» πηγές από το Λιμενικό Σώμα, το εν λόγω drone διευκόλυνε ιδιαίτερα τους βατραχανθρώπους του αλλά και την έρευνα ειδικότερα, καθώς ήταν δύσκολο να μεταβούν στον βυθό της λίμνης, λόγω των φερτών υλικών. Μετά την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης έρευνας με τη σάρωση του βυθούδεν βρέθηκε ίχνος της γυναίκας, ούτε κάποιο ρούχο που φορούσε την ημέρα που εξαφανίστηκε.

Οι αρμόδιες Αρχές είχαν τεθεί σε συναγερμό τις τελευταίες ημέρες, καθώς το sonar του Ερυθρού Σταυρού είχε δώσει κάποιο στίγμα ότι υπάρχει κάτι στον βυθό της λίμνης το οποίο θα έπρεπε να ερευνηθεί περαιτέρω. Αυτό που προβλημάτιζε χθες τους ειδικούς που συμμετείχαν στις προσπάθειες εντοπισμού είναι αν όντως η γυναίκα έπεσε από τη γέφυρα ή είναι σε κάποιο άλλο σημείο στην ευρύτερη περιοχή. Πρακτικά, αυτό οδήγησε στην απόφαση να μπουν στις έρευνες και ειδικά επίγεια κλιμάκια, ανάμεσά τους και κυνηγοί από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι πρόκειται να «σαρώσουν» την περιοχή σε ακτίνα 2-2,5 χιλιομέτρων, και να ξεκαθαριστεί αν έχει πέσει στη λίμνη ή όχι.

«Δεν είμαστε αισιόδοξοι»

Αυτό που εκτιμάται από τους ειδικούς είναι ότι, εάν η γυναίκα είχε πέσει στη λίμνη, θα είχε αναδυθεί το σώμα της στην επιφάνεια, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας.Παράλληλα, ακόμη μία εκτίμηση που κάνουν είναι να τοποθέτησε η ίδια με κάποιο τρόπο βαρίδια ή ακόμη και βαράκια γυμναστικής στα πόδια της, προκειμένου να δώσει τέλος στη ζωή της.

«Δεν είμαστε αισιόδοξοι. Έχουμε σαρώσει εδώ και αρκετές ημέρες την περιοχή. Δεν αποκλείεται η εγκληματική ενέργεια, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Αυτό θα φανεί από μια ιατροδικαστική εξέταση αν εντοπιστεί η σορός της. Μπορεί να μην είναι στη λίμνη, για αυτό θα ξεκινήσουν και επίγειες έρευνες», έλεγε χθες στην «Political» αρμόδιος υπηρεσιακός παράγοντας του Λιμενικού Σώματος.

«Καλύψαμε το επικίνδυνο σημείο που μας είχαν υποδείξει. Φτάσαμε στα 75 μέτρα. Οι έρευνες αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα. Θα ανοίξουμε την έρευνά μας», δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας ΟΦΚΑΘ, Χρήστος Ράμμος. Οι αρμόδιες Αρχές και υπηρεσίες καθώς και εθελοντές «χτενίζουν» την περιοχή ασταμάτητα, χωρίς αποτέλεσμα, ενώ σήμερα θα συμπληρωθεί μία εβδομάδα από την εξαφάνιση της άτυχης γυναίκας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL