05:27, Τετάρτη
05 Οκτωβρίου 2022

Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Ωραιόκαστρο

Οριοθετημένη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση, αργά το απόγευμα σε περιοχή του Ωραιοκάστρου στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Στο σημείο επιχείρησαν 38 πυροσβέστες με 14 υδροφόρα οχήματα και δύο ελικόπτερα. Στη μάχη της κατάσβεσης βρέθηκαν και εθελοντές της ομάδας «Εθελοντική Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Δρυμού» αλλά και δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ωραιοκάστρου.

Στην περιοχή όπου ξέσπασε η φωτιά έσπευσε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, ο οποίος ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στην επιχείρηση κατάσβεσης.

«Ευχαριστώ την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τους πυροσβέστες για την άμεση και αποτελεσματική επέμβαση τους. Ευχαριστώ τους υπαλλήλους του Δήμου μας, τους εθελοντές και όσους συνέδραμαν για να αντιμετωπιστεί η φωτιά χωρίς ευτυχώς να απειληθούν ανθρώπινες ζωές και κατοικίες», ανέφερε ο κ. Τσακίρης και πρόσθεσε πως ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωραιοκάστρου παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα όσο ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι υψηλός.

Για να εξακριβωθούν τα αίτια που προκλήθηκε η φωτιά διενεργείται προανάκριση από το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Διαβάστε επίσης: Συναγερμός στην Πυροσβεστική: Πυρκαγιά στο Ωραιόκαστρο (Video – ΦΩΤΟ)