, Τετάρτη
21 Φεβρουαρίου 2024

Παρατείνεται η θητεία του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου της Κιβωτού του Κόσμου

Παρατείνεται η θητεία του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου της Κιβωτού του Κόσμου, με απόφαση της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφίας Ζαχαράκη, και «μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των ευάλωτων παιδιών που έχουν βρεθεί εκτός της οικογένειάς τους και ζουν στη Κιβωτό του Κόσμου».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, ύστερα από έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και των κοινωνικών υπηρεσιών των Περιφερειών, καθώς και του απολογισμού του έργου του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, «διαπιστώνεται ότι η προσωρινή διοίκηση έχει εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του φορέα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Υπουργείου:

«Με απόφαση της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφίας Ζαχαράκη, παρατείνεται η θητεία του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου της Κιβωτού του Κόσμου, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των ευάλωτων παιδιών που έχουν βρεθεί εκτός της οικογένειάς τους και ζουν στη Κιβωτό του Κόσμου.

Κατόπιν ελέγχου των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και των κοινωνικών υπηρεσιών των Περιφερειών, καθώς και του απολογισμού του έργου του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, διαπιστώνεται ότι η προσωρινή διοίκηση έχει εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του φορέα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Νοεμβρίου 2022, κατόπιν σοβαρών καταγγελιών για κακοποιητικές συμπεριφορές εις βάρος ανηλίκων που διέμεναν στον φορέα, είχε αποφασιστεί η αντικατάσταση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κιβωτού του Κόσμου από προσωρινή διοίκηση με θητεία ενός έτους.

Η Πρόεδρος και μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Κιβωτού του Κόσμου πραγματοποίησαν συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Υπουργό Επικρατείας, Σταύρο Παπασταύρου, όπου και τον ενημέρωσαν για τα πεπραγμένα της προσωρινής διοίκησης, παρουσία της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφίας Ζαχαράκη».

Η κ. Ζαχαράκη δήλωσε πως το διοικητικό συμβούλιο «με επιτυχία συνεχίζει το δύσκολο έργο που του ανατέθηκε» και εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς την πρόεδρο Αλεξάνδρα Μαρτίνου και τα μέλη του Δ.Σ. «για τις άοκνες προσπάθειες, τη διάθεση προσφοράς, την αποτελεσματικότητά τους. Στόχος όλων μας, τα παιδιά της Κιβωτού να συνεχίσουν να ζουν σε μία αγκαλιά προστασίας και φροντίδας, όπως τους αξίζει.»