Περισσότερη αστυνόμευση για να εμπεδωθεί το αίσθημα της ασφάλειας ζητούν οι κάτοικοι της Νεάπολης, ειδικά μετά το αιματηρό επεισόδιο που εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στην περιοχή.
Τα ξημερώματα της Τετάρτης, μία ομάδα περίπου έξι ατόμων άνοιξε πυρ εναντίον ενός 25χρονου αλλοδαπού στην οδό Υποσμηναγού Ιωακείμ Χατζούδη. Ο 25χρονος δέχτηκε σφαίρες, τραυματίστηκε (ΦΩΤΟ) και στη συνέχεια έτρεξε αιμόφυρτος περίπου 300 μέτρα μέχρι να φτάσει σε ένα βενζινάδικο, όπου κρύφτηκε. Στη συνέχεια, ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου κάλεσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε τον τραυματία στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το περιστατικό δεν ήταν μεμωνομένο, καθώς, σύμφωνα με τους κατοίκους, σκηνές… «Φαρ Ουέστ» εκτυλίσσονται συχνά στην περιοχή. Οι κάτοικοι δηλώνουν αγανακτιμσένοι και ζητούν περισσότερη αστυνόμευση, και πολύ περισσότερο από τη στιγμή που κατά το συγκεκριμένο συμβάν οι σφαίρες έπεσαν δίπλα σε καφετέρειες, με αποτέλεσμα να μπορούσαν κάλλιστα να είχαν τραυματιστεί περαστικοί
«Θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια χέρια μας»
Οι κάτοικοι του δήμου Νεάπολης – Συκεών ζητούν περισσότερη αστυνόμευση, καθώς, όπως αναφέρουν στην Karfitsa, το τελευταίο διάστημα τα περιστατικά κλοπών και ληστειών στην περιοχή έχουν αυξηθεί σημαντικά.
«Θέλουμε να μπορούμε ελεύθεροι να βγούμε από τα σπίτια μας χωρίς να φοβόμαστε. Όταν βλέπεις συνεχώς την αστυνομία στους δρόμους, νιώθεις πιο ασφαλής», αναφέρει η Ελένη Γ., κάτοικος της περιοχής.
Ένας άλλος κάτοικος τονίζει πως έχει χαθεί το αίσθημα της ασφάλειας γιατί συχνά γίνονται ένοπλες ληστείες, ακόμα και μέρα μεσημέρι. «Τελευταία φορά ήταν πριν δύο εβδομάδες στις Συκιές σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ. Κάτι πρέπει να γίνει άμεσα, διαφορετικά θα πάρουμε εμείς τον νόμο στα χέρια μας, έχουμε και παιδιά δεν γίνεται αυτό το πράγμα άλλο», δηλώνει ο Στέλιος Β.


