, Παρασκευή
24 Μαΐου 2024

search icon search icon

Ποιο είναι το προϊόν που κλέβουν πιο συχνά στα σούπερ μάρκετ

Μια πρόσφατη έρευνα που δημοσίευσε το The Hustle αποκαλύπτει ένα ενδιαφέρον φαινόμενο: το προϊόν που κλέβεται πιο συχνά στα σούπερ μάρκετ, ειδικά στο εξωτερικό, είναι τα ξυραφάκια. Σύμφωνα με την έρευνα, αυτό συμβαίνει 2,5 φορές πιο συχνά από όλα τα άλλα προϊόντα.

Η αιτία πίσω από αυτό το φαινόμενο είναι ότι άνδρες και γυναίκες χρησιμοποιούν ξυραφάκια τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, με αποτέλεσμα η ζήτηση να είναι συνεχώς υψηλή. Σύμφωνα με την American Academy of Dermatologists, συστήνεται στους καταναλωτές να αλλάζουν τις λεπίδες τους μετά από 5 έως 7 ξυρίσματα.

Ο ειδικός εγκληματολόγος Μάρκους Φέλσον εξηγεί ότι η ίδια αρχή που κάνει ένα προϊόν να αξίζει να αγοραστεί, το κάνει επίσης να άξιζει και να κλαπεί. Οι κλέφτες αναζητούν προϊόντα με μεγάλη ζήτηση, καθώς το πρώτο πράγμα που σκέφτονται είναι αν μπορούν να τα πουλήσουν.

Το μικρό μέγεθος των ξυραφιών, τα καθιστά ακόμα πιο ελκυστικά για τους κλέφτες, καθώς μπορούν εύκολα να τα κρύψουν κάτω από την μπλούζα τους σε μεγάλες ποσότητες.

Ως αποτέλεσμα, σε πολλά σούπερ μάρκετ τα ξυραφάκια τοποθετούνται σε ειδικά διαφανή ντουλαπάκια στα ταμεία και δίνονται από υπάλληλο του καταστήματος, προκειμένου να περιοριστούν οι κλοπές.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.