ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Πού θέλει να το πάει η Μαρία Καρυστιανού

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
20/03/2025
Κοινωνία
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0

Πολλοί μένουν με την εντύπωση πως αποτελεί το μήλον της έριδος για τα αριστερά κόμματα της αντιπολίτευσης – Είναι στο χέρι της τι θα απαντήσει και πώς θα κινηθεί, αν τελικά της γίνει πρόταση από κάποιο κόμμα

του Νίκου Χιδίρογλου

Νέο εξώδικο από τη Μαρία Καρυστιανού με αποδέκτη αυτήν τη φορά τον επικεφαλής της Προανακριτικής Επιτροπής, βουλευτή Κεφαλονιάς της Νέας Δημοκρατίας και -σημειωτέον – δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω Παναγή Καππάτο. Είχε προηγηθεί το εξώδικο στον πρόεδρο της Βουλής, με τον Απόστολο Κακλαμάνη να λέει μάλιστα ότι αυτό που του εστάλη «είναι σχεδόν αντιγραφή επιστολής που μου είχε στείλει προ ημερών η κυρία Κωνσταντοπούλου». Στο έγγραφο προς την Προανακριτική η Μαρία Καρυστιανού στηλιτεύει την πρόθεση του Χρήστου Τριαντόπουλου να εξεταστεί από το Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, αναφέροντας ότι την ηγεσία του «έχει ορίσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, της οποίας είναι βουλευτής και μέχρι πρότινος υπουργός». Έτσι, κατηγορεί εμμέσως πλην σαφώς και το Συμβούλιο για μεροληψία, προσβάλλοντας βέβαια τους δικαστές.

Στάση που εγείρει ερωτήματα

Related Post

Κομοτηνή: 9.000 ευρώ στο Make-A-Wish από το τουρνουά στη μνήμη του Θάνου Κοτσίδη

Δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια στην τέως δήμαρχο Κασσάνδρας για το θάνατο του 19χρονου στο Λούνα Παρκ

Μήνυμα ζωής από το Προεδρικό Μέγαρο: 145 εθελοντές αιμοδότες αυξάνουν το εθνικό απόθεμα

Εκπαιδευτική καινοτομία και κοινωνική προσφορά από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στη Θεσσαλονίκη

Η γενικότερη στάση της Μαρίας Καρυστιανού εγείρει εδώ και καιρό ερωτήματα. Η συνεχής και επίμονη αμφισβήτηση εκ μέρους της τής δικαιοδοτικής διαδικασίας, με τη στήριξη μάλιστα των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που εδώ έχουν συγκροτήσει ένα άτυπο -όσο αμοραλιστικό ιδεολογικοπολιτικά- μέτωπο, έχει αρχίσει να προβληματίζει πολλούς. Και αυτό διότι σε πολλές περιπτώσεις θέτει νομικά προσκόμματα που θα μπορούσαν να καθυστερήσουν τη διαδικασία (εφόσον αυτά παρήγαγαν αποτέλεσμα), όπως ήταν η μήνυση που κατέθεσε προ μηνός κατά του ειδικού εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαΐμη. Και όλα αυτά την ώρα μάλιστα που κάνει λόγο για «εγκληματική συγκάλυψη».

Δικηγόροι στο πλευρό της

Η Μαρία Καρυστιανού, η οποία έχασε τη θυγατέρα της στο δυστύχημα των Τεμπών, πλαισιώνεται από δικηγόρους που είτε μετέχουν είτε πρόσκεινται στην αντιπολίτευση, όπως είναι η πρώην πρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Μαρία Γρατσία, υποψήφια βουλευτής της Νίκης στην Α’ Αθηνών. Φυσικά, στο πλευρό της ή να συνομιλούν μαζί της εμφανίζονται συχνά πυκνά πολιτικοί τής -αριστερής κυρίως- αντιπολίτευσης, όπως ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης, αλλά και το στέλεχος του ακροαριστερού κόμματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ Δέσποινα Κουτσούμπα.

Η γυναίκα έχει αναχθεί σε σύμβολο της Αριστεράς και της υπερσυντηρητικής ή ριζοσπαστικής ή whatever Δεξιάς, αν και δεν συσπειρώνει γύρω της την πλειοψηφία των οικογενειών που θρήνησαν θύματα. Στην προσπάθειά της η Μαρία Καρυστιανού έχει βρει συμπαραστάτες που φυσικά θέλουν να δουν το θέμα των Τεμπών να «σέρνεται» και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να φθείρεται επί μακρόν, ει δυνατόν μέχρι και τη μέρα της διεξαγωγής των επόμενων εκλογών.

Κίνηση ματ

Όμως, η κίνηση ματ της κυβέρνησης με την απευθείας παραπομπή στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου προκάλεσε σοκ στην αντιπολίτευση που ετοιμαζόταν να στήσει ένα show στην Προανακριτική. Σκόπευαν να καλέσουν ακόμη και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (ελέω της πρότερης ιδιότητάς του ως προέδρου της Βουλής) και τον πρωθυπουργό σε μια ισοπεδωτική -θεσμικά- προσέγγιση. Φυσικά ουδείς ανέμενε υπευθυνότητα σε θεσμικό επίπεδο από πρόσωπα που στο παρελθόν ήθελαν να πετάξουν την πατρίδα μας εκτός ευρώ και προσπάθησαν να τη μετατρέψουν από αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία σε λαοκρατία.

Τοποθετήσεις -πέρυσι- του Νίκου Κοτζιά και -πρόσφατα- της Έλενας Ακρίτα προκάλεσαν αίσθηση, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν πολλοί τη Μαρία Καρυστιανού αλλά και το πώς αντιλαμβάνονται τις επιδιώξεις της. Η Έλενα Ακρίτα είπε μέσω ανάρτησής της ότι «ο Νίκος Κοτζιάς είπε σε συνέντευξή του ότι θα ψήφιζε τη Μαρία Καρυστιανού για πρωθυπουργό. Μια γυναίκα νέα, επιστημόνισσα, δυναμική, με την καρδιά της στη σωστή θέση. Συνυπογράφω με τα δύο μου χέρια. Τέτοια άτομα χρειαζόμαστε για να πάει ο τόπος μπροστά». Για «λάθος» της Έλενας Ακρίτα έκανε τότε λόγο η αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη.

Πολιτικός λόγος

Η Μαρία Καρυστιανού, ιατρός και πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023, είπε μιλώντας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο προ ημερών ότι «ήρθε η στιγμή να ζητήσουμε να αλλάξουν τα πάντα στη χώρα». Η δήλωση αυτή δεν είναι πολιτική; Και γιατί συνοδοιπορεί τότε με όλους όσοι εξ αριστερών αντιδρούν στις μεταρρυθμίσεις; Τον Μάρτιο του 2024 δήλωσε πάντως ότι «ποτέ κανείς ούτε καν υπονόησε, και έχω μιλήσει με όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ποτέ κανένας δεν υπονόησε καν, δεν άφησε να πλανάται στον αέρα η πιθανότητα “μήπως θες να ’ρθεις μαζί μας;”. Ποτέ. Αυτό το έχω ακούσει μόνο από τους υποστηρικτές του κυβερνώντος κόμματος. Όποιος μιλάει μαζί μου έχει καταλάβει για ποιο λόγο γίνεται αυτό και κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν θέλησε να το εκμεταλλευτεί αυτό».

Τα παραπάνω είναι σαφή. Πολλοί μένουν με την εντύπωση όμως πως η Μαρία Καρυστιανού αποτελεί το μήλον της έριδος για τα αριστερά κόμματα της αντιπολίτευσης. Είναι στο χέρι της τι θα απαντήσει και πώς θα κινηθεί, αν τελικά της γίνει πρόταση από κάποιο κόμμα. Πάντως, η συνεχής εκ μέρους της αμφισβήτηση της δικαστικής διαδικασίας για τα Τέμπη και οι συνεχείς επιθέσεις της στον πρωθυπουργό, στους υπουργούς και τους βουλευτές της πλειοψηφίας (τους έχει αποκαλέσει «βολεμένους στην καρέκλα τους») δημιουργούν συγκεκριμένο πολιτικό πλαίσιο.

πηγή Political

Share213Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Κομοτηνή: 9.000 ευρώ στο Make-A-Wish από το τουρνουά στη μνήμη του Θάνου Κοτσίδη
Βόρεια Ελλάδα

Κομοτηνή: 9.000 ευρώ στο Make-A-Wish από το τουρνουά στη μνήμη του Θάνου Κοτσίδη

Ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης και προσφοράς έστειλε για ακόμη μία χρονιά η ποδοσφαιρική κοινότητα της Θράκης, καθώς τα έσοδα του...

Αναρτήθηκε από Δήμητρα Κατραμάδου
20/06/2026
Πως οι ολέθριες παραλείψεις της δημάρχου Κασσάνδρας οδήγησαν στο μοιραίο δυστύχημα του Λούνα Παρκ του θανάτου
Βόρεια Ελλάδα

Δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια στην τέως δήμαρχο Κασσάνδρας για το θάνατο του 19χρονου στο Λούνα Παρκ

Μετά την καταδίκη πριν από λίγες ημέρες σε ισόβια και επιπλέον σε 8 χρόνια κάθειρξης του ιδιοκτήτη του λούνα παρκ...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
17/06/2026
Next Post
Κικίλιας από Βρυξέλλες: Θα στηρίξουμε τους ανθρώπους της Ναυτιλίας σε όλα τα επίπεδα

Κικίλιας από Βρυξέλλες: Θα στηρίξουμε τους ανθρώπους της Ναυτιλίας σε όλα τα επίπεδα






Η εταιρεία με την επωνυμία “POLITICAL MEDIA GROUP A.E.” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 262048

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa