, Τετάρτη
30 Νοεμβρίου 2022

Πουλάει… τρέλα η serial killer των ηλικιωμένων

Την κατάθεση της οικιακής βοηθού-serial killer, που δολοφόνησε μια ηλικιωμένη που φρόντιζε στη Ρόδο επειδή έκανε φασαρία και δεν την άφηνε να κοιμηθεί, αποκαλύπτει σήμερα η «Political».

Του ΜΙΛΤΟΥ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ

Η κατηγορούμενη είπε στους αστυνομικούς πως κατά το παρελθόν με διάφορες πράξεις της είχε δολοφονήσει και άλλους ηλικιωμένους που φρόντιζε, ενώ είχε αποπειραθεί να σκοτώσει ακόμη και το ίδιο της το παιδί!Η ίδια δηλώνει σχιζοφρενής, έχοντας νοσηλευτεί στο ψυχιατρείο της Λέρου, αλλά η κατάθεσή της έχει πολλές ασάφειες και δεν έχει ξεκαθαριστεί αν όντως έκανε τους φόνους που λέει ή… πουλάει τρέλα.

Η περιγραφή της στους αστυνομικούς είναι σοκαριστική. «Πριν από περίπου δέκα χρόνια είχα βγει από το ψυχιατρείο της Λέρου και έμενα στο σπίτι του (…) ο οποίος έχει πεθάνει. Δεν πέθανε από τα χέρια μου. Τότε φρόντιζα την (…). Μετά τσακώθηκα με αυτόν και πήγα σε ένα άλλο πρόσωπο. Με φιλοξένησαν και εγώ κοιμόμουν στο ίδιο κρεβάτι με την ηλικιωμένη. Αφού πέρασαν τρεις μέρες που βρισκόμουν εκεί, ένα μεσημέρι πήρα μια σύριγγα, έβαλα μέσα νερό και χάπια που έπαιρνε της πίεσης, τα έλιωσα ανακινώντας τη σύριγγα και μετά τα έβαλαμε τη σύριγγα μέσα στο στόμα της και αυτή μελάνιασε και έμεινε.Τότε πέθανε και πήρα τηλέφωνο την κόρη της την (…). Ήρθε στο σπίτι της και τη βρήκε πεθαμένη. Ειδοποίησα τον άντρα της και τον πατέρα της και ήρθαν και αυτοί. Δεν το είπα πουθενά γιατί θα με έκλειναν στο ψυχιατρείο», ανέφερε στην κατάθεσή της.

Όταν δεν έπινε τα χάπια… σκότωνε

Σε άλλο περιστατικό, αναφέρθηκε στη δολοφονία που διέπραξε πριν από δύο χρόνια, όταν ανέλαβε τη φροντίδα μιας ηλικιωμένης: «Την πρόσεχα έναν χρόνο. Περνάγαμε καλά μαζί και κοιμόμασταν δίπλα δίπλασε δύο ενωμένα κρεβάτια και της κρατούσα το χέρι. Τη φρόντιζα, της έκανα μπάνιο κάθε δύο μέρες, τις έβαζα κρέμες δικές μου και την είχα σε πολύ καλή κατάσταση. Είχε κολίτιδα και σάκχαρο. Πέρσι τον χειμώνα την έπιασε κορονοϊός. Μία μέρα δεν έπινα πάλι τα χάπια μου. Ο γιατρός είχε γράψει στο βιβλιάριό μου ότι έχω σχιζοφρένεια.Τότε πήρα μία σύριγγα, έβαλα μέσα από το γιαούρτι που της έφερε ο γιος της και μετά έβαλα ζάχαρη ή μέλι και την τάισα», είπε χαρακτηριστικά για τη δεύτερη γυναίκα που έχασε τη ζωή της εξαιτίας της.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL