, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Προθεσμία πήρε ο πατέρας του βρέφους που χαροπαλεύει έπειτα από κακοποίηση

O 20χρονος πατέρας του τεσσάρων μηνών βρέφους από την Κυπαρισσία, ο οποίος βαρύνεται με κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ενδοοικογενειακή βία, ζήτησε και έλαβε από τον εισαγγελέα προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη, στις 10:30. Ο πατέρας φέρεται να κακοποίησε βάναυσα το μικρό κοριτσάκι, το οποίο νοσηλεύεται διασωληνωμένο στην εντατική του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».

Η μητέρα, η οποία επίσης συνελήφθη, αφέθηκε ελεύθερη και θα οδηγηθεί κι εκείνη στον ανακριτή την Τετάρτη. Από κοινού αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παραβίαση του νόμου περί ναρκωτικών και όπλων καθώς σε έρευνα στο σπίτι της οικογένειας, βρέθηκε ένα όπλο και μικροποσότητα χασίς. Σύμφωνα με τον συνήγορό τους, Νίκο Αγγελόπουλο, για «κακιά στιγμή» κάνει λόγο ο πατέρας και όπως αναφέρει, ο πατέρας υποστήριξε πως δεν ήξερε πώς να αντιμετωπίσει το κλάμα του παιδιού και πως είναι σε άσχημη κατάσταση. Επιπλέον, δήλωσε, πως η μητέρα παραμένει στο πλευρό του.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο Παίδων περιγράφουν την κατάστασή του παιδιού ως εξαιρετικά σοβαρή και «μεγάλο στοίχημα» το να σωθεί η ζωή του. Όπως ανέφερε ο διοικητής του «Παίδων» Εμμανουήλ Παπασάββας, το βρέφος είναι σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ με κρανίοεγκεφαλικές και θωρακικές κακώσεις. Βάσει πληροφοριών, το παιδί έχει εξεταστεί από ιατροδικαστή και το πόρισμα θα δοθεί στην αστυνομία.

Το χρονικό

Όλα συνέβησαν το απόγευμα του Σαββάτου 25/9 στο χωριό Αετός του δήμου Τριφυλίας, που είναι σε απόσταση μισής ώρας από την Κυπαρισσία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η μητέρα εργαζόταν εκείνη την ώρα και ο πατέρας επικοινώνησε μαζί της λέγοντάς της ότι το μωρό δεν είναι καλά.

Με του που επέστρεψε στο σπίτι μετέφεραν το παιδί στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και από εκεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Οι εξετάσεις και η αξονική τομογραφία έδειξαν ότι το μωράκι φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και μώλωπες σε όλο το σώμα του και πως έπασχε από σύνδρομο ανατάραξης, κάτι που υποδεικνύει βίαιη συμπεριφορά. Το παιδί παρουσίαζε σπασμούς, κρίθηκε αναγκαία η διασωλήνωσή του, καθώς ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και μετακομίστηκε εν τέλει στο Νοσοκομείο Παίδων της Αττικής.

Παράλληλα, οι γιατροί ειδοποίησαν και τις αστυνομικές αρχές και ο πατέρας προσήχθη στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, όπου ισχυρίστηκε ότι έσφιξε το βρέφος και το ταρακούνησε απότομα για να σταματήσει να κλαίει. Η προσαγωγή του μετατράπηκε σε σύλληψη με το σχηματισμό δικογραφίας με βαρύτατες κατηγορίες.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.