19:48, Πέμπτη
11 Αυγούστου 2022

Ρ. Πισπιρίγκου: Τι θα υποστηρίξει στην κατάθεσή της για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Η Ρούλα Πισπιρίγκου ένα μόλις 24ωρο μετά το κλείσιμο της δικογραφίας για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας,  φέρεται να έχει καταλήξει στη στρατηγική που θα ακολουθήσει, για να αντικρούσει τα σε βάρος της στοιχεία, με τους ιατροδικαστές να προχωρούν σε νέες αναλύσεις, συγγενείς και φίλους του ζευγαριού στην Πάτρα σε νέες εξομολογήσεις για τα όσα συνέβαιναν και τις Αρχές έτοιμες ακόμα και για νέες διώξεις.

H 33χρονη αναμένεται να κληθεί για κατάθεση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και όπως φαίνεται, θα ζητήσει προθεσμία για να μελετήσει μαζί με τους δικηγόρους της τη δικογραφία. Για την ώρα έχει καταλήξει στο γενικό πλαίσιο της στρατηγικής που θα ακολουθήσει και είναι σταθερή από την πρώτη στιγμή. Θα αρνηθεί τα πάντα για τις δολοφονίες των παιδιών της, θα υποστηρίξει, ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να πιστοποιούν την ενοχή τηςκαι θα υποστηρίξει για τη Μαλένα και την Ίριδα, πως από τη στιγμή που δεν προέκυψε κάποιο νέο εύρημα, δεν γίνεται ξαφνικά η ίδια να βρίσκεται κατηγορούμενη για εγκληματική ενέργεια.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα σταθεί και σκοπεύει να επιμείνει σε σημεία του θρίλερ, που παραμένουν θολά. Για την Ίριδα θα υποστηρίξει, πως κατηγορείται, ενώ ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί η ακριβής ώρα του θανάτου και κατά συνέπεια το σημείο που βρισκόταν η ίδια. Για την Μαλένα που πέθανε από ασφυξία μπροστά της στο μονόκλινο δωμάτιο του νοσοκομείου “Ελπίς”, θα επαναλάβει τους πάγιους ισχυρισμούς της. Ότι το παιδί της πέθανε στον ύπνο του, χωρίς εκείνη να το πλησιάσει, ότι η ίδια πήγε και ειδοποίησε γρήγορα τους γιατρούς και ότι αγωνιούσε κατά τη διάρκεια της ανάνηψης. Στοιχεία που πάντως αμφισβητούνται και διαψεύδονται από μια σειρά καταθέσεων που οι Αρχές έχουν ήδη στα χέρια τους.

Η 33χρονη πιστεύει, πως παρά το σε βάρος της κλίμα που έχει διαμορφωθεί, θα δώσει και τελικά θα κερδίσει τη μάχη για την ελευθερία της. Πολλές συζητήσεις τις τελευταίες ώρες προκαλούν και οι πληροφορίες που μετέδωσε η εφημερίδα Πελοπόννησος, για τη μέρα που η ίδια ζήτησε να εξομολογηθεί μέσα στη φυλακή. Ήταν Μεγάλο Σάββατο, όταν βρέθηκε απέναντι από ιερέα, που της είπε πως ότι πουν θα μείνει μεταξύ τους.

Η αντιφάσεις της 33χρονης στην υπόθεση της Μαλένας

Τα δεδομένα του νέου πορίσματος αξιολογούνται συνεχώς από ιατροδικαστές, με όλους πια να μιλούν για τριπλή εγκληματική ενέργεια. Στο μικροσκόπιο βρίσκεται διαρκώς και η δολοφονία της Μαλένας το 2019. Οι αντιφάσεις της μητέρας για το πανάκι, που όπως είπε, κρατούσε το παιδί της εκείνο το μοιραίο απόγευμα, έχουν γεννήσει υποψίες. Στην κατάθεσή της, η 33χρονη είχε υποστηρίξει πως όταν είδε το παιδί της νεκρό πήρε το πανάκι από τα χέρια του κ έτρεξε να βρει τους γιατρούς Στη συνέχεια όμως ανέφερε πως όταν επέστρεψε στο δωμάτιο, η Μαλένα που ήταν ήδη νεκρή, είχε γυρίσει θέση και κρατούσε το πανάκι στα χέρια της. Αυτό το πανάκι που σίγουρα θα έδινε απαντήσεις, δεν βρέθηκε ποτέ.

Για τις τελευταίες στιγμές της Μαλένας μίλησε για πρώτη φορά το πρωί και ένας στενός οικογενειακός φίλος που είχε πάει στο νοσοκομείο για να συμπαρασταθεί στην 33χρονη. Τις τελευταίες μέρες όπως λέει, ο θάνατος της Μαλένας βρίσκεται διαρκώς στο μυαλό του. Η εβδομάδα των αποκαλύψεων για τις δολοφονίες της Μαλένας και της μικρής Ίριδας ολοκληρώνεται και μπροστά βρίσκεται ένα 7ήμερο καθοριστικό για την τελική έκβαση της υπόθεσης – θρίλερ.