, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση  Ρ. Πισπιρίγκου: Θα καταθέσει για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Κλιμάκιο του τμήματος Ανθρωποκτονιών αναμένεται να περάσει το κατώφλι των φυλακών Κορυδαλλού τις επόμενες ώρες για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, αυτό θα γίνει αύριο, έπειτα από την εισαγγελική παραγγελία για ανωμοτί κατάθεση της 33χρονης που έχει κριθεί προφυλακιστέα για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της. Η ίδια θεωρείται μοναδική ύποπτη για την ανθρωποκτονία και των δύο μικρότερων παιδιών της, ηλικίας 3,5 ετών και 6 μηνών.

Η 33χρονη κατηγορούμενη θα έχει τη δυνατότητα, μετά την προθεσμία που αναμένεται να λάβει, να μελετήσει τη δικογραφία, στην οποία περιλαμβάνονται περισσότερες από 50 καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτών, τραυματιοφορέων και προσώπων από το συγγενικό περιβάλλον της Ρούλας Πισπιρίγκου. Στη συνέχεια είτε θα καταθέσει ενώπιον των αστυνομικών είτε θα υποβάλει σχετικό υπόμνημα, με τους εισαγγελείς να έχουν τον τελευταίο λόγο για την άσκηση ποινικής δίωξης, κάτι που θα σημαίνει την έναρξη νέου κύκλου ανάκρισης.

«Κλειδί» για τις νέες αυτές εξελίξεις στάθηκε το πόρισμα των δύο ιατροδικαστών Καρακούκη-Καλόγρηα, που χρησιμοποίησαν δύο μεθόδους για να συντάξουν την κρίσιμη έκθεσή τους καταλήγοντας στο συμπέρασμα  πως αιτία θανάτου και των δύο παιδιών ήταν η ασφυξία. Η Ρούλα Πισπιρίγκου καλείται ως ύποπτη για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Κλήση σε ανωμοτί κατάθεση με την ιδιότητα της υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης απέστειλε η εισαγγελία στη Ρούλα Πισπιρίγκου, αναφορικά με τους θανάτους των δύο παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας.

Οι δύο εισαγγελείς πρωτοδικών, Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου, αφού μελέτησαν τον φάκελο της προανακριτικής δικογραφίας, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η μοναδική ύποπτη είναι η μητέρα των παιδιών, η οποία παραμένει προφυλακισμένη για τον θάνατο του πρώτου της παιδιού, της 9χρονης Τζωρτζίνας, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Μετά την εξέλιξη αυτή, οι δύο εισαγγελείς απέστειλαν παραγγελία προς το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, ζητώντας να λάβουν κατάθεση ανωμοτί από την ήδη προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου με την ιδιότητα της ύποπτης τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Πηγή: paraskhnio.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.