, Κυριακή
19 Μαΐου 2024

search icon search icon

Σάμος: Σε απόγνωση οι αγρότες μετά την νέα καταστροφή στα αμπέλια

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Με μία νέα καταστροφή είναι αντιμέτωποι οι αμπελοκαλλιεργητές της Σάμου μετά τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν το προηγούμενο διάστημα στο νησί.

Τις μεγαλύτερες καταστροφές έχουν υποστεί τα αμπέλια στις περιοχές Πλατάνου Υδρούσσας Κοντακεϊκών, Βουρλιωτών και Αμπέλου. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου από την πρώτη στιγμή ήρθε σε επαφή με συναδέλφους αμπελοκαλλιεργητές ούτως ώστε να σχηματίσει εικόνα για τις καταστροφές. Ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Λάφης επικοινώνησε με τον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για το πώς θα προχωρήσουν οι διαδικασίες ενώ αναμένεται ανακοίνωση από την αρμόδια υπηρεσία όπως και από τον ΕΟΣ Σάμου.

Οι αμπελοκαλιεργητές μέσω του συλλόγου ζητούν να γίνει τώρα η καταγραφή των ζημιών και να αποζημιωθούν έγκαιρα και στο 100% της ζημιάς η παραγωγή. Πάγιο αίτημα του συλλόγου είναι να αποζημιώνονται οι παραγωγοί από όλες τις καταστροφές με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι, όπως οι ζημιές από τα αγριογούρουνα αλλά και την ακαρπία. Ο κ. Λάφης δηλώνει ότι δυστυχώς μετά τις συναντήσεις που υπήρξαν με όλους τους αρμόδιους φορείς και με τον βουλευτή του νομού δεν υπήρξε κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Οι αγρότες του νησιού παραμένουν αντιμέτωποι με καθημερινά προβλήματα προσπαθώντας να επιβιώσουν και να ανταποκριθούν στις δυσκολίες και στις καθημερινές ανάγκες διαβίωσης.

Πηγή: ertnews

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.