, Δευτέρα
17 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Σαμοθράκη: Απατεώνας τηλεφώνησε σε δύο ξενοδόχους και έβαλε στην τσέπη σχεδόν 27.000 ευρώ

Ζητούσε τους κωδικούς e-banking δήθεν για να καταβάλει τα χρήματα, αλλά ξάφριζε τους λογαρισμούς τους – Σε εξέλιξη οι έρευνες για την ταυτοποίηση του δράστη

Χρυσές δουλειές κάνει ένας άγνωστος απατεώνας που επικοινωνεί με ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων Σαμοθράκη και ισχυρίζεται ότι θέλει να κλείσει δωμάτιο και να προπληρώσει καταθέτοντας το αντίτιμο στον λογαριασμό τους, καταφέρνοντας να βάλει “χέρι” στις καταθέσεις τους. Μόνο την Παρασκευή, σύμφωνα με το protothema, ο επιτήδειος “χτύπησε” δυο φορές και έβαλε στην τσέπη σχεδόν 27.000 ευρώ!

Στην πρώτη περίπτωση, ο άγνωστος προς το παρών απατεώνας επικοινώνησε τηλεφωνικά με την ιδιοκτήτρια ενοικιαζόμενων δωματίων και κατάφερε να την πείσει να του δώσει τους κωδικούς e-banking της, δήθεν για να καταθέσει τα χρήματα για την διαμονή του. Όμως, μετέφερε από τον τραπεζικό λογαριασμό της σε άλλον το ποσό των 16.945 ευρώμε δύο εμβάσματα.

Πιθανότατα ο ίδιος απατεώνας, επικοινώνησε τηλεφωνικά με άλλον ένα ξενοδόχο και ζήτησε τα προσωπικά τραπεζικά δεδομένα του με την πρόφαση ότι θα κατέθετε χρήματα στο λογαριασμό του. Όμως, κατάφερε να μεταφέρει από αυτόν το ποσό των 10.000 ευρώ! Και για τα δυο περιστατικά, διενεργεί προανάκριση το αστυνομικό τμήμα Σαμοθράκης και οι έρευνες για την ταυτοποίηση του δράστη βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.