, Κυριακή
27 Νοεμβρίου 2022

Σιθωνία: Χρεώθηκε ο δήμος εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για αυτοκίνητο που έμεινε σε… ακινησία!

Μια «περίεργη» υπόθεση που στοίχισε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στον δήμο, εκτυλίσσεται στη Σιθωνία.

Το 2016 είχε χρεωθεί έναντι πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στον δήμο Σιθωνίας ένα μίνι βαν μάρκας VW γκρι το οποίο θα χρησιμοποιείτο από την εταιρία που είχε αναλάβει την υπόθεση αναβάθμισης των υδρομέτρων (Εταιρεία ΥΔΡΟΦΥΛΗ Α.Ε). Μέσα σ’ αυτό υπήρχαν υποτίθεται όργανα για ηλεκτρονικές μετρήσεις των γεωτρήσεων, θα συνδεόταν ψηφιακά με τον δήμο Σιθωνίας και γι αυτό το λόγο «αιτιολογήθηκε» το εύρος της τιμής.

Θα μπορούσαν όλα αυτά να γίνουν πιστευτά αν το αυτοκίνητο έβγαζε κανονικά άδεια. Μόνο που στο Δήμο Σιθωνίας δεν υπήρξαν έγγραφα που να δικαιολογούν αυτήν την δαπάνη.

Με καταγγελία του πρώην κοινοτάρχη Νικήτης και νυν δημοτικού συμβούλου Μιχάλη Αναγνωσταρά ερωτήθηκε η σημερινή διοίκηση υπό τον Πάρη Ντέμπλα, γιατί δεν ανοίγεται το αυτοκίνητο ενώπιον των μελών της διοίκησης του δήμου για να διερευνηθεί τι έχει στο περιεχόμενό του, γιατί δεν έχει άδεια κυκλοφορίας και πως δαπανήθηκαν τόσες χιλιάδες ευρώ για εργασίες που δεν έγιναν.

Η απάντηση από τον αντιδήμαρχο Γιώργο Δαλδογιάννη ήταν γενικόλογη ότι έχουν απευθυνθεί στο υπουργείο Συγκοινωνιών και άρχισαν οι διαδικασίες για την εξασφάλιση της άδειας κυκλοφορίας!

Πώς χρεώθηκε αυτό το αυτοκίνητο με τόσες χιλιάδες ευρώ από 400.000 έως 700.000 ευρώ λέγεται ότι χρεώθηκε στον δήμο Σιθωνίας. Για ποιες εργασίες χρησιμοποιήθηκε; Για ποιο λόγο μένει ακίνητο και δεν έχει ανοιχτεί καν;

Βίλες χτισμένες εκτός… ζώνης

Οι καταγγελίες του Μιχάλη Αναγνωσταρά ωστόσο, δεν έμειναν εκεί. Αφορούν και παρανομίες εταιρείας που χτίζει οικισμό με πολυτελείς κατοικίες σε περιοχή που είναι εκτός ζώνης. Μάλιστα, ζήτησε από την πολεοδομία απάντηση για το αν οι εργασίες είναι σύννομες και ως προς την κατάτμηση των οικοπέδων (με άλλα λόγια καταγγέλλεται ότι έχουν χρησιμοποιηθεί αγροτεμάχια για οικόπεδα) ακόμη και ως προς την κάλυψη των εκτάσεων που είχε δικαίωμα να χρησιμοποιήσει ο εργολάβος.

Θα επρόκειτο για μια ακόμη υπόθεση καταπάτησης εκτάσεων προς οικοπεδοποίηση, αν η εργολάβος εταιρία που χτίζει τις βίλες δεν ανήκει στον πρώην δήμαρχο Σιθωνία Ιωάννη Τζίτζιο.

Ο φάκελος καταγγελιών έχει φτάσει στον εισαγγελέα ο οποίος δεσμεύτηκε να διερευνήσει το βάσιμο των καταγγελιών και τις άδειες που έχουν «εξασφαλιστεί» από την πολεοδομία.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA