, Πέμπτη
23 Μαρτίου 2023

SOCIAL TALKS powered by ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ: Φιλοδοξούμε να γίνει η Ελλάδα από τις πρώτες χώρες που θα κάνει το κάπνισμα παρελθόν

«Φιλοδοξούμε να γίνει η Ελλάδα από τις πρώτες χώρες που θα κάνει το κάπνισμα παρελθόν» τόνισε ο Αντιπρόεδρος της εταιρίας Παπαστράτος θυγατρικής της Philip Morris International, Ιάκωβος Καργαρώτος, από το βήμα της εκδήλωσης SOCIAL TALKS powered by ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, που πραγματοποιήθηκε απόψε στη Θεσσαλονίκη στο Electra palace με θέμα «Η μείωση της βλάβης στην καθημερινότητά μας».

Όπως επισήμανε ο Αντιπρόεδρος της εταιρείας Παπαστράτος στόχος είναι ο καταναλωτής να μπορεί να παίρνει την απόλαυση χωρίς όμως να δέχεται τις ουσίες που είναι επιβλαβής για την υγεία του. Κάτι που μπορεί να επιτευχθεί με νέα προϊόντα και ειδικές μελέτες.

Με μια έγκυρη ενημέρωση από ιατρεία, καμπάνιες, ημερίδες, επιστημονικά συνέδρια προς τους καπνιστές θα ήταν ωφέλιμη έτσι ώστε, αν δεν επιλέξουν να κόψουν το κάπνισμα να έχουν την δυνατότητα να το εξετάσουν με διαφορετικούς τρόπους και νέα προϊόντα που θα μπορέσουν να στηρίξουν αυτήν τους την προσπάθεια.

Ήδη τρεις στους δέκα Έλληνες καπνιστές έχουν υιοθετήσει ηλεκτρονικό τσιγάρο ή ένα άλλο θερμαινόμενο προϊόν καπνού και εκτιμάται πως αυτή η επιλογή θα αυξηθεί σημαντικά στο άμεσο μέλλον.

Τέλος επισήμανε ότι από τη μητρική εταιρεία Phillip Morris International έχουν διατεθεί από το 2008 και εξής, κεφάλαια 9 δισεκατ. δολαρίων για έρευνα και ανάπτυξη εναλλακτικών προϊόντων και μορφών καπνισμού, από τα οποία μισό δισεκατ. δολάρια κατευθύνθηκαν στην Παπαστράτος.

Ο κ. Καργαρώτος, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, η Chief Operations Officer της εταιρείας DIMAND Όλγα Ίτσιου και ο διευθυντής της Α. Ισμαήλος Α.Ε. Mercedes-Benz Νίκος Πρέζας τόνισαν από το βήμα της εκδήλωσης την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ κεντρικής κυβέρνησης, τοπικής αυτοδιοίκησης και ιδιωτών για τη μείωση των βλαβών για την δημόσια υγεία και την καθημερινότητας των πολιτών (κάπνισμα, ασφάλεια αυτοκινήτων, βιοκλιματικά κτίρια).