Συνεχή και επαναλαμβανόμενα είναι τα ρεκόρ που καταγράφει ο ελληνικός τουρισμός τη φετινή σεζόν, παρά τις πολλαπλές παγκόσμιες κρίσεις. Η αεροπορική κίνηση τον μήνα Ιούνιο ξεπέρασε τις προσδοκίες και «απογειώθηκε», καθώς οι επισκέπτες από το εξωτερικό υπερέβησαν τους 3,4 εκατομμύρια.
Της ΡΕΓΓΙΝΑΣ ΣΑΒΟΥΡΔΟΥ
Από τους 3.477.900 επιβάτες που έφτασαν από το εξωτερικό τον Ιούνιο του 2019, φέτος ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού κατέγραψε αύξηση, έστω και οριακή, ξεπερνώντας τα δεδομένα της χρονιάς-ορόσημο. Συνολικά αφίχθηκαν 3.481.792 ξένοι τουρίστες σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας και σε σύνολο 45.238 προγραμματισμένων και έκτακτων πτήσεων.
Η εικόνα από τις τουριστικές ροές και τα ταξιδιωτικά έσοδα κρίνεται πολύ ικανοποιητική από την Πολιτεία. Ο σχεδιασμός του υπουργείου Τουρισμού στοχεύει στην επιμήκυνση της περιόδου αλλά και στην προσέλκυση ταξιδιωτών που δαπανούν μεγάλα ποσά στις διακοπές τους, έτσι ώστε να ενισχυθεί η εθνική οικονομία και να έρχεται για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα «ζεστό χρήμα» στη μέση ελληνική οικογένεια.
«Αυτό το οποίο συμφωνήσαμε με τον πρωθυπουργό τον χειμώνα είναι ότι θα προσπαθήσουμε να επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο και να φέρουμε και πιο υψηλού εισοδήματος ταξιδιώτες. Ζούμε σε μια παγκόσμια κρίση και θα συνεχίσω να το λέω γιατί κάποιοι θεωρούν ότι αυτό το οποίο γίνεται φέτος είναι business as usual. Δεν είναι καθόλου έτσι, είναι προϊόν πολύ σκληρής δουλειάς, πολύ σημαντικής στρατηγικής και συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης.
Αξιοσημείωτη είναι η τουριστική κίνηση που καταγράφεται φέτος και στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, καθώς παρά την απουσία Ρώσων και Ουκρανών τουριστών, οι στοχευμένες προσπάθειες του υπουργείου με τη σύναψη συμφωνιών με μεγάλους tour operators και πολιτικούς παράγοντες των Βαλκανίων επισκίασαν την απώλεια. Η χώρα μας αποτελεί σήμερα τον Νο1 προορισμό για τους Σέρβους και τους Ρουμάνους, οι οποίοι -λόγω εγγύτητας- προτιμούν περιοχές κυρίως της Βόρειας Ελλάδας.
Ο αρχικός στόχος που είχε τεθεί σχετικά με τις προσπάθειες για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου επετεύχθη και τώρα, επόμενος στόχος του υπουργού -και του επιτελείου του- είναι η προσέλκυση ξένων τουριστών, κυρίως συνταξιούχων, να περάσουν τον χειμώνα τους στην Ελλάδα σε μια προσπάθεια να καταστεί ο ελληνικός τουρισμός βιώσιμος, προσφέροντας τις υψηλές υπηρεσίες του στους ξένους 365 μέρες τον χρόνο.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL







