, Τρίτη
18 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Προσλήψεις δεκάδων καθαριστριών στα σχολεία του δ. Κορδελιού – Ευόσμου

Ανέλαβαν τα καθήκοντά τους από σήμερα 1 Σεπτεμβρίου, οι 96 νεοπροσληφθέντες σχολικές καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης, οι οποίες ρίχνονται στη μάχη για την καθαριότητα και υγιεινή των σχολικών μονάδων του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Η δημοτική αρχή προχώρησε στην ενίσχυση της καθαριότητας των σχολικών μονάδων, προσλαμβάνοντας με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης και όχι μερικής – όπως προέβλεπε η εγκύκλιος του Υπουργείου- 96 νέες καθαρίστριες για το διδακτικό έτος 2022-2023, καλύπτοντας με ίδιους πόρους τη διαφορά από το ποσό της κρατικής χρηματοδότησης.

Καλωσορίζοντας τους νεοπροσληφθέντες εργαζομένους που ανέλαβαν καθήκοντα στα 117 σχολεία του δήμου, ο αντιδήμαρχος παιδείας – Δια Βίου Μάθησης και πρόεδρος της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Γιώργος Σταυρίδης και ο αντιδήμαρχος διοικητικών υπηρεσιών και πρόεδρος της σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χρήστος Ταξίδης ευχήθηκαν καλή δύναμη στο έργο τους, παροτρύνοντας τους να επιδείξουν υποδειγματική συνέπεια και εργατικότητα στη μεγάλη και διαρκή προσπάθεια για την καθαριότητα και υγιεινή στους χώρους των σχολείων.

Σύμφωνα με τον δήμο, στην ενίσχυση του έργου για τη θωράκιση των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου συνδράμει το μόνιμο προσωπικό των σχολικών μονάδων (20 σχολικές καθαρίστριες) καθώς και 14 εργαζόμενοι κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.

Παράλληλα προχωρά άμεσα η διαδικασία για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, όπου θα προσληφθούν 2 σχολικές καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης και μία τρίωρης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.