, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Intrakat: Στο τελικό στάδιο κατασκευής το αιολικό πάρκο στο Μουζάκι Καρδίτσας

Στο τελικό στάδιο κατασκευής βρίσκεται το αιολικό πάρκο της ΔΕΗ στο Μουζάκι Καρδίτσας, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τους επόμενους μήνες. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 48,7 εκατ. ευρώ, υλοποιείται από την Intrakat για λογαριασμό της «ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΑΕ». Το πάρκο περιλαμβάνει 8 ανεμογεννήτριες συνολικής ισχύος 27,6 MW οι οποίες, σε ετήσια βάση, είναι ικανές να τροφοδοτούν με καθαρή και χαμηλού κόστους ανανεώσιμη ενέργεια περισσότερα από 6.400 νοικοκυριά στην περιοχή.

Οι ανεμογεννήτριες έχουν τοποθετηθεί στα όρια των Δήμων Μουζακίου και Αργιθέας, ενώ στο πάρκο (περιλαμβάνεται κι ένα κλειστού τύπου κέντρο υπερυψηλής τάσης 400/20 KV, με εξοπλισμό μόνωσης αερίου (GIS), ισχύος 100 MVA. Η λειτουργία του πάρκου θα συνεισφέρει σημαντικά στην ενεργειακή αυτονομία της Καρδίτσας, συμβάλλοντας, ταυτόχρονα, στη συνολική ενεργειακή αυτάρκεια της Ελλάδας και στην επίτευξη των στόχων και πολιτικών που έχουν θεσπιστεί από την ΕΕ για την προστασία του περιβάλλοντος, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση. 

Ο Όμιλος Intrakat, ως στρατηγικός επενδυτής στον τομέα των ΑΠΕ, διευρύνει συνεχώς το χαρτοφυλάκιό του στον τομέα αυτό. Διαθέτοντας ήδη μεγάλη εξειδίκευση και τεχνογνωσία, διαχειρίζεται έργα ΑΠΕ ισχύος 1,8 GW και αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 0,7 GW. Ειδικότερα σε ό,τι αφορά μελλοντικά έργα αιολικών πάρκων, ο όμιλος αναμένει ότι σύντομα θα ολοκληρώσει χρηματοδότηση ύψους 120 εκατ. ευρώ για την πλήρη ανάπτυξη σταθμών 100 MW, ενώ έχει δηλώσει την πρόθεσή του να συμμετάσχει στους επικείμενους διαγωνισμούς για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα που θα υλοποιηθούν στη χώρα μας, σε συνεργασία με τη βελγική Parkwind.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.