Παράσταση διαμαρτυρίας αυρίο Τρίτη 23 Γενάρη στις 10 π.μ. στην 4η ΥΠΕ (Εθν. Αντιστάσεως 11) διοργανώνει η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) αντιδρώντας στις συνεχιζόμενες μετακινήσεις ιατρών ΕΣΥ από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης προς την περιφέρεια.
«Οι μετακινήσεις είναι μία χρόνια κατάσταση, έχουν πάρει πλέον μορφή χιονοστιβάδας και οδηγούν σε αφόρητες συνθήκες τους γιατρούς του ΕΣΥ, ιδίως σε αυτήν τη φάση που η αναμενόμενη έξαρση των αναπνευστικών λοιμώξεων έχει φτάσει τα νοσοκομεία στο κόκκινο» τονίζει η ΕΝΙΘ.
Στο πλαίσιο της κινητοποίησης το ΔΣ της ΕΝΙΘ κηρύσσει διευκολυντική στάση εργασίας από τις 8 π.μ. ως τις 12 μ. για τους γιατρούς των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας του Ν. Θεσσαλονίκης.


