, Κυριακή
19 Μαΐου 2024

search icon search icon

Συμβολικός αποκλεισμός του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης από δικηγόρους

Σε συμβολικό αποκλεισμό του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης προχώρησαν το πρωί δικηγόροι της πόλης, αντιδρώντας στα νέα φορολογικά μέτρα για τους ελεύθερους επαγγελματίες που ψηφίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

«Οι δικηγόροι μαζί με τον λαό ενάντια στο νέο φορολογικό» ήταν ένα από τα συνθήματα που φώναζαν κρατώντας παράλληλα πανό. Οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης -όπως και συνάδελφοί τους σε όλη τη χώρα- βρίσκονται εδώ και μέρες σε κινητοποιήσεις για τα νέα φορολογικά μέτρα, που σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν, πλήττουν τον κλάδο τους.

Κατά την προ ημερών Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ) αποφασίστηκε κλιμάκωση των αντιδράσεών τους με «σκληρό» πλαίσιο κινητοποίησης και (σχεδόν) καθολική αποχή από τα καθήκοντά τους έως τις 5 Ιανουαρίου 2024, οπότε θα επανακαθορίσουν τη στάση τους.

«Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης είναι ένα μήνυμα για απόσυρση του φορολογικού νόμου είτε από την κυβέρνηση είτε μέσω δικαστικών αποφάσεων» ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΔΣΘ Δημήτρης Φινοκαλιώτης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.