02:33, Πέμπτη
11 Αυγούστου 2022

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για το «ξεκαθάρισμα» της αλβανικής μαφίας

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ μετά τις σκηνές «Φαρ Ουέστ» που ζήσαμε το βράδυ του Σαββάτου σε Πατήσια και Αγίους Αναργύρους, με την αλβανική μαφία να δείχνει ότι δεν έχει κανέναν δισταγμό να… λύνει τις διαφορές της με όπλα σε ώρες αιχμής και μέρη με μεγάλη κυκλοφορία, αδιαφορώντας για τυχόν «παράπλευρες απώλειες» πολιτών.

Του: ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Για αυτό και το πληροφοριακό δίκτυο της ΕΛΑΣ, συγκεκριμένα των υπηρεσιών Ασφαλείας, έχει «πάρει φωτιά» προκειμένου να διαπιστώσει αν επίκειται νέο… ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Στόχος, όχι μόνο να αποτραπεί ένα αιματοκύλισμα -από τύχη δεν σκοτώθηκε κάποιος περαστικός- αλλά και να βρεθούν με χειροπέδες ποινικοί που εμπλέκονται σε υποθέσεις, όπως διακίνησης ναρκωτικών, όπλων και μαστροπείας. Ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι υπάρχει πολιτική και επιχειρησιακή κάλυψη σε περιπτώσεις που απειλούνται ζωές αστυνομικών ή πολιτών: «Δεν υπάρχει κανείς να μπορεί να πει “γιατί πυροβόλησαν;”. (…) Όταν έχεις απέναντί σου έναν άνθρωπο που πυροβολεί αδιακρίτως και είναι αποφασισμένος όχι μόνο να σκοτώσει τους αστυνομικούς αλλά και τους διερχόμενους, τότε είναι μονόδρομος».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι πηγές της Κατεχάκη εκφράζουν τον προβληματισμό τους και για το γεγονός ότι άτομα σεσημασμένα για βαριά ποινικά αδικήματα (και όχι μία φορά) κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσά μας είτε με αναστολές είτε με περιοριστικούς όρους. Η περίπτωση του 46χρονου Αρμάντο Β., ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά του ομοεθνούς του στα Πατήσια, είναι μια από τις πλέον χαρακτηριστικές. Η τελευταία δικογραφία σε βάρος του είχε σχηματιστεί μόλις πριν από περίπου έναν μήνα για διακίνηση κοκαΐνης και κατοχή πτυσσόμενης μεταλλικής ράβδου (κλομπ), ενώ συνολικά του έχουν επιβληθεί επτά φορές περιοριστικοί όροι! Μόνο άγνωστος δεν ήταν στις Αρχές και ο 48χρονος, ο οποίος τελικά έπεσε νεκρός έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς στους Αγίους Αναργύρους, με την πρώτη εγγραφή του ονόματός του στο σύστημα Police On Line να εμφανίζεται το 2017, ενώ πριν από περίπου έναν μήνα είχε συλληφθεί και αυτός μαζί με τον 46χρονο για την ίδια υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης.

Τέλος, χρήζει αναφοράς το γεγονός ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχουμε αρκετές δολοφονικές επιθέσεις ανάμεσα σε μέλη της αλβανικής μαφίας, όπως η δολοφονία ενός 32χρονου σε καφέ στα Σεπόλια, ενός 39χρονου πάλι σε καφέ στον Άγιο Παύλο, ενός 37χρονου σε βενζινάδικο στη λεωφόρο Θηβών κ.ά.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL