, Κυριακή
19 Μαΐου 2024

search icon search icon

Συνελήφθη στα ελληνοαλβανικά σύνορα μετά από κλοπές σε σπίτια και εκκλησίες

Στα χέρια των αστυνομικών ο δράστης για τις κλοπές σε σπίτια και εκκλησίες στην Καστοριά.

Εικόνες από τα όσα βρέθηκαν στην κατοχή του.

Εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς στην Καστοριά, πέντε διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, εκ των οποίων 2 σε Ιερούς Ναούς και 3 σε σπίτια, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 02-05-2024 έως 06-05-2024, στην ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη την Τρίτη του Πάσχα (07-05-2024) σε περιοχή της Καστοριάς 40χρονος αλλοδαπός και σχηματίστηκε σε βάρος του σχετική ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Συγκεκριμένα, μετά από ενδελεχή αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι, ο ανωτέρω χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία (modus operandi), εισερχόταν πεζός στο Ελληνικό έδαφος από μη ελεγχόμενη διάβαση της Ελληνοαλβανικής μεθορίου και αφού διέπραττε κλοπές, διέφευγε παράνομα πεζός προς το εξωτερικό με τα κλοπιμαία.

Κατόπιν τούτου, οργανώθηκε επιχείρηση από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφάλειας, Δίωξης Ναρκωτικών και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, καθώς και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς, σε ορεινή περιοχή της Καστοριάς, όπου ο δράστης εντοπίστηκε να επιχειρεί να βγει παράνομα από τη χώρα.

Στην κατοχή του βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: 59 χρυσαφικά διαφόρων ειδών, 8 ρολόγια, 6 μπουκαλάκια με αρώματα, 3 χρυσά νομίσματα Ιταλίας, 2 κομπολόγια, 1 μαχαίρι, 1 κινητό τηλέφωνο, 2 φακοί, 2 κουτιά αποθήκευσης κοσμημάτων, 2 αναπτήρες και το χρηματικό ποσό των 3.071 ευρώ.

Μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, εξακριβώθηκε ότι ανήκουν σε δύο εκ των τριών παθόντων και αποδόθηκαν σε  αυτούς, ενώ σε εκπρόσωπο εκκλησίας αποδόθηκε το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ, που είχε αφαιρεθεί.

Πηγή: NewsIt

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.