, Σάββατο
22 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν τρεις Τούρκοι υπήκοοι για διακίνηση μεταναστών

Στη σύλληψη τριών υπηκόων Τουρκίας που φέρονται ως οι διακινητές ενενήντα οκτώ αλλοδαπών με ιστιοφόρο από τη Τουρκία στην Ιταλία στις 13/03/2022 στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Πάρου, προχώρησε το Γραφείο Ασφαλείας Λέρου, σε συνεργασία με τα στελέχη της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα οι δύο εκ των τριών είχαν την διακυβέρνηση του σκάφους, ενώ το τρίτο άτομο κατείχε το ρόλο του μηχανικού. Οι ανωτέρω φέρονται να είναι μέλη οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης μεταναστών που δραστηριοποιείται στη Τουρκία, όπως αναφέρει το αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων.

Οι τρείς αλλοδαποί συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα, για διακίνηση και συμμετοχή σε δομημένη εγκληματική οργάνωση και μετά από την απολογία τους κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Λέρου, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών της εγκληματικής οργάνωσης και σε άλλα νησιά του Αιγαίου.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.