07:38, Πέμπτη
11 Αυγούστου 2022

Συνελήφθησαν τρεις διακινητές μεταναστών

Τρεις διακινητές συνελήφθησαν χθες, σε περιοχές του Έβρου, της Ροδόπης και της Καβάλας.
Όπως έγινε γνωστό από τις αστυνομικές αρχές, οι διακινητές προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας παράνομα μετανάστες.

Αναλυτικότερα, χθες το πρωί σε δασική περιοχή του Έβρου πλησίον του οικισμού Καλλιθέας, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό διακινητή, καθώς εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες.

Να σημειωθεί πως ο διακινητής ανέπτυξε ταχύτητα γα να ξεφύγει, ωστόσο το όχημα εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε, με αποτέλεσμα να προσπαθήσει να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει. Από το συμβάν δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στον οικισμό Σάλπης Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής συνέλαβαν διακινητή, καθώς οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα πέντε μη νόμιμους μετανάστες.

Σύμφωνα με τις Αστυνομικές Αρχές, ο διακινητής επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς όμως να τα καταφέρει. Επιπλέον, οι πινακίδες του παραπάνω αυτοκινήτου καταγράφηκε ότι ήταν πλαστές.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην Καβάλα, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, συνέλαβαν τον δεύτερο αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα έξι μη νόμιμους μετανάστες.

Όπως έγινε γνωστό από τις Αστυνομικές Αρχές ο οδηγός δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Ακολούθως προσέκρουσε σε τοιχίο κοιμητηρίου και στη συνέχεια σε σταθμευμένο όχημα, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ενώ μετά την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς να τα καταφέρει.

Οι Αστυνομικές Αρχές κατέγραψαν πως οι δύο οδηγοί – διακινητές στερούνται άδειας οδήγησης, με αποτέλεσμα να κατασχεθούν τρία Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα, κινητά τηλέφωνα και ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρείς υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης, Ιάσμου Ροδόπης και στο Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.