, Τετάρτη
29 Νοεμβρίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε ο διευθυντής της Αυγής, Σπύρος Ραπανάκης – Στήριζε ανοιχτά την Αχτσιόγλου

Ανακατατάξεις βρίσκονται σε εξέλιξη στον ΣΥΡΙΖΑ μετά από την ανάδειξη του Στέφανου Κασσελάκη σε πρόεδρο του κόμματος.

Σήμερα η εφημερίδα «Αυγή» κυκλοφόρησε χωρίς διευθυντή στην ταυτότητά της -αφού ο Σπύρος Ραπανάκης, που είχε ταχθεί ανοιχτά υπέρ Αχτσιόγλου, υπέβαλε την παραίτησή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ραπανάκης είχε υποβάλει την παραίτησή του από την περασμένη Παρασκευή και το όνομά του αφαιρέθηκε σήμερα από την ταυτότητα.

Δείτε εδώ τη σημερινή ταυτότητα της «Αυγής»: 

Καβγάς Πολάκη – Ραπανάκη με επίκεντρο την Αχτσιόγλου

Τον περασμένο Ιούλιο, μέσω των social media είχε ξεσπάσει καβγάς ανάμεσα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη και τον διευθυντή της εφημερίδας «Αυγή», Σπύρο Ραπανάκη.

Αφορμή ήταν κάποιοι από τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ο βουλευτής στην τοποθέτησή του στην πρώτη ημέρα συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Οι όροι «καλλιστεία» και «lifestyle» που χρησιμοποίησε ο Παύλος Πολάκης ενόχλησαν τον δημοσιογράφο που έκανε λόγο για «αθλιότητες», συσχετίζοντας τις αναφορές αυτές με την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου, την οποία, ωστόσο, δεν κατονόμαζε.

«Την επόμενη ημέρα δίνεται η ευκαιρία να μπουν ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές με το λούμπεν, τον σεξισμό και τις ψευτοπαλικαριές», κατέληγε στην ανάρτησή του ο τότε διευθυντής της «Αυγής» και ο Παύλος Πολάκης με οργισμένο ύφος απάντησε γράφοντας, μεταξύ άλλων, «μόνο για φτύσιμο είναι οι χαρακτηρισμοί σου». Ειδικά, δε, για τις «κόκκινες γραμμές» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «πράγματι είναι καιρός να μπουν κόκκινες γραμμές στην δηθενιά, στη θολούρα, στον δικαιωματισμό του περιθωρίου, στα άκαπνα και ακίνδυνα κομ ιλ φω, ανασηκωμένα φρυδάκια που νομίζουν πως είναι ο ορισμός της αριστεράς».

Οι αναφορές Πολάκη εναντίον Αχτσιόγλου

Ο Παύλος Πολάκης στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ -όπου είχε ότι δεν θα είναι υποψήφιος, επικαλούμενος το γεγονός ότι θα ήθελε η διαδικασία εκλογής προέδρου να πραγματοποιηθεί μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου- είχε χρησιμοποιήσει σε δύο σημεία τους όρους «lifestyle» και «καλλιστεία».

Αρχικά είπε στην ομιλία του ότι «ο Αλέξης ως πρόεδρος, ακόμη και με τους όρους lifestyle που τείνουμε να αποδεχτούμε, ήταν περισσότερο από επαρκής. Αποδείχτηκε, όμως, ότι αυτό δεν ήταν αρκετό» και στη συνέχεια σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε τόσο κρίσιμη φάση, που διαδικασίες fast track με χαρακτηριστικά καλλιστείων ή με επικέντρωση σε επίπλαστα ψευδο-διλήμματα (Κέντρο ή Αριστερά;) δεν πρόκειται να τον ανατάξουν».

Πρόβλημα και στη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες, προβλήματα υπάρχουν και στη σχέση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ με τη νέα ηγετική ομάδα του κόμματος. Το Sputnik Festival 2023, το οποίο ήταν να διεξαχθεί από 29/9 έως 1/10, στο Άλσος Στρατού, ακυρώθηκε.

#Tags: ΣΥΡΙΖΑ