, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τ. Θεοδωρικάκος: «Στο πάνθεον των ιπτάμενων ηρώων ο Κώστας Ηλιάκης»

Ανάρτηση για τον ηρωικό πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας Κώστα Ηλιάκη που έπεσε υπερασπιζόμενος τον εναέριο χώρο της πατρίδας μας έκανε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. Χαρακτηριστικά έγραψε:

«23 Μαΐου 2006. Ο Σμηναγός Κώστας Ηλιάκης 35 ετών από τον Κάστελλο Ρεθύμνης πατέρας δύο παιδιών 1,5 και 4 χρόνων πέφτει υπέρ πατρίδος κοντά στην Κάρπαθο. Ένας ακόμα Ίκαρος στο πάνθεον των ιπτάμενων ηρώων που καθημερινά δίνουν μάχες στο Αιγαίο. Η αξέχαστη θυσία του πιλότου της πολεμικής μας αεροπορίας αποτυπώνεται στις μαντινάδες που είναι χαραγμένες στο μνημείο του ηρωισμού του στην Κάρπαθο: «Διαβάτη που θ` ακροσταθείς μπροστά στον ανδριάντα μη κλαις γιατί αυτή η γη ήρωες βγάζει πάντα». Από το νησί της Κρήτης που γεννήθηκε : «Στον ουρανό ψηλά η ψυχή, στη θάλασσα το σώμα αετός που ναι περήφανος δε το πατεί το χώμα». ΑΘΑΝΑΤΟΣ.

https://www.facebook.com/100044136924395/posts/pfbid02nk6kbWJj7c7GEZj8sPzZegpHaTMXaFVLXq7JnoieY2EBCdTc2W4f3CdUAYkWQ2dol/

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.