, Σάββατο
04 Φεβρουαρίου 2023

Τα… αόρατα παιδιά, οι Porsche Cayenne και τα ακίνητα της Κιβωτού

Με πυρετώδεις ρυθμούς προχωρά η έρευνα των Αρχών για τα οικονομικά στοιχεία της Κιβωτού του Κόσμου αλλά και προσωπικά του πατέρα Αντώνιου Παπανικολάου και της πρεσβυτέρας του Σταματίας Γεωργαντή.

Του ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είναι χαρακτηριστικό ότι νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας έγινε ταυτόχρονη έφοδος κλιμακίων της Οικονομικής Αστυνομίας σε κτίρια των δομών αλλά και στα σπίτια που άνηκαν ή χρησιμοποιούνταν από τον κληρικό και την τέως πρόεδρο του ΔΣ της ΜΚΟ.

Όλο το προηγούμενο διάστημα οι Αρχές συγκέντρωναν στοιχεία για τη χρήση ακινήτων, όπως, πχ, η μεζονέτα στη Ραφήνα που ανήκει στην Κιβωτό του Κόσμου, αλλά φαίνεται να χρησιμοποιούνταν από τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα του. Ανάλογες πληροφορίες έχουν φτάσει και για τη χρήση πολυτελών τζιπ ακόμη και Porsche Cayenne -προφανώς δηλώνονταν και αυτά για λογαριασμό της ΜΚΟ- για τις μετακινήσεις του κληρικού, της Σταματίας Γεωργαντή και άλλων στελεχών της Κιβωτού του Κόσμου, που φέρεται να ζούσαν και αυτά πολυτελή βίο και βρίσκονται υπό τον έλεγχο τόσο της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος όσο και της Οικονομικής Αστυνομίας!

Ξεκίνησε η διαδικασία άρσης τραπεζικού απορρήτου

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει και η διαδικασία της άρσης τραπεζικού απορρήτου, με δύο χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να έχουν διαβιβάσει ήδη στοιχεία για τους λογαριασμούς του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας του.

Κατά πληροφορίες, εντοπίστηκαν ποσά που δημιουργούν ερωτήματα για το αν προέρχονται από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους, για αυτό και διατάχθηκε η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών και των θυρίδων του ιδρυτή της ΜΚΟ, της 86χρονης μητέρας του και της τέως προέδρου του ΔΣ Σταματίας Γεωργαντή, ενώ στο μικροσκόπιο θα βρεθούν και τυχόν επενδυτικά προϊόντα που κατέχουν. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί περισσότεροι από τέσσερις λογαριασμοί (κοινοί ή προσωπικοί), ενώ αναμένονται απαντήσεις και από τα υπόλοιπα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Η απόφαση για τη δέσμευση δεν αφορά τους εταιρικούς λογαριασμούς της Κιβωτού του Κόσμου, καθώς κρίθηκε πως μια τέτοια κίνηση θα δυσχέραινε τη λειτουργία των δομών και το έργο που έχει αναλάβει η νέα διοίκηση υπό την Αλεξάνδρα Μαρτίνου. Να σημειώσουμε ότι η έρευνα των Αρχών αφορά ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις, όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Το πρωί της Δευτέρας ορκωτοί ελεγκτές πήγαν και πάλι στο κεντρικό κτίριο της ΜΚΟ στον Κολωνό, κάθισαν για περίπου τρεις ώρες και έφυγαν φορτωμένοι με φακέλους, χωρίς να κάνουν καμία δήλωση στα ΜΜΕ. Για σήμερα το πρωί υπάρχει η πληροφορία ότι θα υπάρξει και «επίσκεψη» από μέλη του νέου ΔΣ, καθώς συνεχίζεται ο διαχειριστικός έλεγχος που θα διαρκέσει αρκετές εβδομάδες.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL