, Τρίτη
18 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Τα πλοκάμια της κουρδικής μαφίας στην Αθήνα

Προβληματισμό προκαλούν στην ΕΛΑΣ τα δύο ένοπλα περιστατικά που σημειώθηκαν μέσα σε λιγότερο από 36 ώρες με δράστες και θύματα κουρδικής καταγωγής Τούρκους υπηκόους. Αυτό καθώς ήρθαν να προστεθούν σε άλλα δύο περιστατικά πυροβολισμών που είχαν απασχολήσει την Ασφάλεια Αττικής πριν από μερικούς μήνες.

Του ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Ας βάλουμε, όμως, τα πράγματα σε μία σειρά. Η εξιχνίαση της μαφιόζικης εκτέλεσης (σ.σ.: με τέσσερις σφαίρες στον κορμό και μία στο κεφάλι ως χαριστική βολή) του Κούρδου με τα περίπου 4.000 ευρώ πάνω του, στην οδό Αλκμήνης στα Πετράλωνα, έδειξε πως το άτομο αυτό (σ.σ.: με τρία διαφορετικά ονόματα, εθνικότητες και ηλικίες) μόλις λίγες ώρες πριν πέσει νεκρό είχε επιχειρήσει να σκοτώσει δύο ομοεθνείς του στο κέντρο της Αθήνας. Ο λόγος για τους πυροβολισμούς στην πλατεία Βάθης, που είχε ως αποτέλεσμα των τραυματισμών δύο Τούρκων κουρδικής καταγωγής, ηλικίας 22 και 27 ετών αντίστοιχα, με τον δεύτερο να παραμένει στο νοσοκομείο φρουρούμενος, όντας βαρύτερα τραυματισμένος. Το κοινό στους τρεις άνδρες είναι η εμπλοκή τους σε υποθέσεις ναρκωτικών και από εκεί πιθανότατα προέκυψαν οι προσωπικές διαφορές που οδήγησαν στα δύο ένοπλα περιστατικά.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι, αν και η ΕΛΑΣ είχε τη φωτογραφία του Κούρδου πιστολέρο της πλατείας Βάθης, τελικά οι ομοεθνείς του πρόλαβαν τους αστυνομικούς, τον εντόπισαν μέσα σε λιγότερο από δύο 24ωρα και τον εκτέλεσαν στη μέση του δρόμου. Επίσης, το γεγονός ότι δεν άγγιξαν το μεγάλο χρηματικό ποσό που είχε πάνω του δείχνει ότι είχαν ξεκάθαρο στόχο την εκδίκηση για τον τραυματισμό του 27χρονου και του 22χρονου.

Πασαλιμάνι και Ανάβυσσος

Τα δύο αυτά περιστατικά έρχονται να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες ότι μια νέα «φατρία» έχει εμφανιστεί στους κόλπους της διακίνησης ναρκωτικών από συμμορίες αλλοδαπών στο κέντρο της Αθήνας. Μάλιστα, είναι το τέταρτο ένοπλο περιστατικό με εμπλεκόμενους Κούρδους μέσα σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους. Το βράδυ της 6ης Σεπτεμβρίου 2021 στην Ακτή Μουτσοπούλου, στο Πασαλιμάνι, δύο αδέρφια ηλικίας 22 και 26 ετών δέχονται πυρά στα πόδια από άγνωστο που τους «στέλνει μήνυμα» με αυτόν τον τρόπο. Έναν μήνα αργότερα, το βράδυ της 6ης Οκτωβρίου 2021, σε μια απομονωμένη μισθωμένη κατοικία στην Ανάβυσσο, τρεις Τούρκοι κουρδικής καταγωγής δέχονται πυρά αγνώστων. Και στις δύο περιπτώσεις είχε αποκλειστεί το ενδεχόμενοι οι πυροβολισμοί να είχαν τρομοκρατική χροιά και οι Αρχές εστίασαν σε ποινικά ζητήματα (σ.σ.: διακίνηση παράτυπων μεταναστών).

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.