, Σάββατο
22 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Τάδε έφη Ζαρατούστρα 2024 στην Ελλάδα

Βγήκε και η προσωρινή διαταγή του ΣΤΕ, οπότε πάει αυτή η με ακρίβεια δευτερολέπτου αστρολογική πρόβλεψη του αρμόδιου υπουργού

Του Δημήτρη Νεμέτη

Είχα δει μια επιθεώρηση παλιά με Λαζόπουλο (όταν ήταν μόνο ηθοποιός) καταπληκτική. Όπου έλεγε τα γνωστά ρητά της μάνας του, του στυλ « βάλε  ζακέτα παιδί μου»  ( 8 χρονών) μέσα στο λιοπύρι του Αυγούστου.

-Μα μάνα τα άλλα παιδάκια  δεν φοράνε καίει ο τόπος …

– Δεν ξέρουν αυτά παιδί μου η απάντηση της μάνας . Και διάφορα άλλα ΞΕΡΩ της μάνας που δεν ξέρανε οι άλλοι .

Και λέει ο Λάκης: ήθελα μια μέρα  να την «βασανίσω» να μου πει τι ξέρει επιτέλους αυτή και δεν ξέρουν  όλοι οι άλλοι.

Δυο δημοσιεύματα εκ της επικαιρότητας :

Flyover : Στις 14 Μαΐου 2027 προβλέπεται η παράδοση του έργου .Τάδε δήλωσε υπουργός Υποδομών .

Δικαστικός  χάρτης ενοποίηση πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας. Καταργούνται τα ειρηνοδικεία και ειρηνοδίκες πρωτοδίκες «ένα πράμα» όπως λέμε από δω και πέρα.

Αυτό λέει 114!!!!  χρόνια το πάλευαν .. δηλαδή 2024 -114 = 1910 ;;; Στοιχειωμένο ρεκόρ όπως λέμε  στα αθλητικά. ( αλήθεια τότε πόσοι ήταν οι ειρηνοδίκες, οι πρωτοδίκες, οι εφέτες και αρεοπαγίτες; ) 

Κρατάμε αυτή τη σύγκριση .

2η παρατήρηση – δήλωση : Απώτερος στόχος είναι η έκδοση τελεσίδικης απόφασης εντός 630 ημέρων ( εκεί κυμαίνεται  ο ΜΟ στα κράτη μέλη του συμβουλίου  της Ευρώπης)  αντί για 1482 ημερών σήμερα ( όχι 1481 ούτε 1480 … 1482 ακριβώς ). Άντρες ήμαστε τον λόγο μας τον κρατάμε ( Ατάκα Σταυρίδη σε ελληνική ταινία).

Σε πρώτη φάση πάντως η συνδυαστική εφαρμογή το Δικαστικού χαρτη και του προσφάτως ψηφισθέντος νόμου για την ενίσχυση της δικηγορικής ύλης αναμένεται να μειώσει το συγκεκριμένο  χρόνο σε 900 μέρες .

ΜΑΛΙΣΤΑ . Και εγώ είμαι ο ΓΙΟΥΡΙ  Γκαγκάριν.

Κοιτάξτε την πρώτη δήλωση μάλλον ως αστείο την εκλαμβάνουμε. Βγήκε και η προσωρινή διαταγή του ΣΤΕ, οπότε πάει αυτή η με ακρίβεια δευτερολέπτου αστρολογική πρόβλεψη του αρμόδιου υπουργού. Και που; Σε μια πόλη που έπεσαν μέσα για το μετρό σε ακρίβεια 17 ετών !!

Σας λέω λοιπόν και εγώ ότι θα γίνει σύνδεση Θεσσαλονίκης Λάρισας εναέρια σε 8 έτη 7 μήνες  29 ημέρες και 6 ώρες και 50 δευτερόλεπτα ( σε Κινέζικο χρόνο ).

Για το δεύτερο θέλω να «βασανίσω»  όλους αυτούς (παγκόσμια τράπεζα, υπουργούς, υφυπουργούς, αρμοδίους φορείς, γραμματείς και υπηρεσιακούς παράγοντες και από ότι φαίνεται κυρίως στατιστικολόγους ….).

Πως το βγάζετε ρε παιδιά αυτό το 1482;; και το 900 που έρχεται; Και το 630 μετά; Αλήθεια θέλω να μάθω σαν τον Λάκη με τη μάνα του .

Και περαιώνω με μια  ερώτηση και δυο  περιστατικά .

Αν έχεις πχ Λαμπορκίνι  παίζει να βάλεις λάστιχα ZASTAVA; ( δεν έχω τίποτε με ΤΑ ZASTAVA ).

Αριθμοί θα δικάζουν; Ρομπότ ή άνθρωποι ενοποιημένοι κατά πως λέτε;

Μήπως όλοι οι ανωτέρω αρμόδιοι , να πάνε σε αίθουσες όπου γίνεται η πραγματική μάχη να δουν σε τι «λάστιχα» πατάμε; Και ας πάρουν βίντεο «ναι» και ας  αναλύσουν  σαν τους προπονητές  όταν παρακολουθούν τις άλλες ομάδες. Βλέπουν χιλιάδες ώρες βίντεο να δουν πως θα παίξει η δική τους ομάδα.

Αλλιώς η Λαμπορκινι, που τόσο μα τόσο φιλόδοξα επαγγέλλεστε, θα συντριβεί στο πρώτο φρενάρισμα.

Και η διήγηση. 10 ετών πήγα Γερμανία και Σουηδία σε συγγενείς και φίλους .

Στη Σουηδία τα τραίνα πέραν του ότι κυλούσαν, τότε ανάμεσα στα βαγόνια είχαν ηλεκτρικές πόρτες.

Και στη Γερμανία όπου επίσης κυλούσαν ( βάλαμε ένα ποτήρι γεμάτο νερό για πλάκα και σε διαδρομή μιας ώρας όπου φθάσαμε δεν χύθηκε σταγόνα),  περιμέναμε  ένα τραίνο στο σταθμό της Κολωνίας με κάτι φίλους που ζούσαν εκεί. Έλεγε ότι θα εισέλθει στο σταθμό ώρα   13: 34. Όμως 13:33 δεν είχε έρθει.

Και εγώ γελούσα συνηθισμένος από τον φοβερό δικό μας σταθμό  Θεσσαλονίκης που ερχόταν ακριβώς στην ώρα και στο λεπτό… αλλά την άλλη μέρα.

13:34 «έσκασε μύτη» το τραίνο . Και μετά πέθαναν να γελάνε οι φίλοι μας .

Αυτά κύριοι αρμόδιοι εν έτει 1970 . Καταλάβατε και σεις όλοι με τους σιδηροδρόμους αρμόδιοι ;

Αυτές είναι οι συγκρίσεις όχι του στυλ 2024 – 114 να πάμε προ χριστόν.

2024 – 1970 = 54 .

Βολέψτε αυτά τα 54 χρόνια που ΛΕΙΠΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΗΜΑ  από τον περίφημο ΜΕΣΟ ΟΡΟ της Ευρώπης, σε απλά καθημερινά θέματα του πολίτη και μετά τα ξαναλέμε.

Σε ένα σε… 54.. η σε 114 χρόνια . όσα ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ. ..ΠΑΡΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ .

Νούμερα, θεωρίες, στατιστικά και αστρολογικές προβλέπεις σας τις χαρίζουμε.  

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ KARFITSA

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.