, Παρασκευή
01 Μαρτίου 2024

Τάσιος: Σε απόγνωση οι ξενοδόχοι. Δεν σώζεται ούτε η φετινή χειμερινή σεζόν

Σε απόγνωση βρίσκονται οι ξενοδόχοι που εκτιμούν ότι δεν σώζεται ούτε η φετινή χειμερινή σεζόν. Αν και οι προβλέψεις για την περίοδο των εορτών ήταν ευοίωνες, την Πρωτοχρονιά υπήρξαν ακυρώσεις συνεπεία των μέτρων που ανακοινώθηκαν για τους κλάδους εστίασης και διασκέδασης.

«Περιμέναμε την περίοδο των εορτών να έχουμε μία καλύτερη κινητικότητα, στα επίπεδα ίσως και του 2019, αλλά δυστυχώς η μετάλλαξη ανέτρεψε όλη την κατάσταση» δήλωσε στον FOCUS 103,6 FM και στη δημοσιογράφο Θεοδώρα Απότα ο πρόεδρος της πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος σημειώνοντας ότι «φιλοξενία χωρίς ψυχαγωγία, δεν μπορεί να υπάρξει». Τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με τον ίδιο, καταγράφηκε μία μέση πληρότητα στο 90% στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς κυρίως της ηπειρωτικής χώρας και του ορεινού όγκου.

Για τα Θεοφάνεια, σημείωσε ότι «η κατάσταση δεν είναι καλή. Το 2019 ήμασταν στην απόλυτη πληρότητα και τώρα δεν ξεπερνά το 50%» συμπληρώνοντας ότι ακόμη και τις δέκα ημέρες να καταγραφόταν καλή πληρότητα «δε σώζεται η λεγόμενη χειμερινή σεζόν των 100-120 ημερών».

«Ο Ιανουάριος», είπε, «μπαίνει στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα με μέση πληρότητα που δεν ξεπερνά το 20%». Παρατήρησε ότι οι Βαλκάνιοι επισκέπτες την Πρωτοχρονιά στη Θεσσαλονίκη ήταν ελάχιστοι δεδομένου ότι προ κορωνοιού «η πόλη δούλευε πολύ καλά με τα Βαλκάνια τις γιορτές». Όσον αφορά την πρωτεύουσα, ανέφερε ότι «το κέντρο της Αθήνας κινείται λίγο, πέριξ υπάρχει η απόλυτη καταστροφή».

Όσον αφορά τον ορεινό όγκο της χώρας, σημείωσε ότι «ουσιαστικά μετά από αυτό το Σαββατοκύριακο οι ξενοδόχοι περιμένουν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας».

«Περιμένουμε ένα επόμενο δίμηνο τουλάχιστον με πολύ χαμηλές πληρότητες. Η ζημία είναι δεδομένη μπροστά μας», υπογράμμισε.