, Δευτέρα
17 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Τέμπη: Αντιπαραβολή του πρωτότυπου ηχητικού υλικού με αυτό της δικογραφίας – Χημικός έλεγχος στο χώμα που μεταφέρθηκε

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Mετά έναν χρόνο από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, με εντολή εφέτη ανακριτή, πραγματοποιήθηκε έφοδος της αστυνομίας στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ στην Αθήνα και κατασχέθηκαν σκληροί δίσκοι με τα πρωτότυπα ηχητικά από το μοιραίο βράδυ.

Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, άνδρες της Ασφάλειας Αττικής, συνοδευόμενοι από εισαγγελικό λειτουργό, μπήκαν χθες αργά το απόγευμα σε τρία κτίρια του ΟΣΕ στην Αθήνα και κατέσχεσαν τους σκληρούς δίσκους με το πρωτότυπο υλικό από τις συνομιλίες που έγιναν το βράδυ του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος, της 28ης Φεβρουαρίου του 2023.

Αυτή η επιχείρηση έγινε μετά από παραγγελία του εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαίμη, που διαχειρίζεται την υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Το υλικό θα φτάσει στον εφέτη ανακριτή συνοδεία αστυνομικών και αυτό γιατί ο εφέτης ανακριτής θέλει να αντιπαραβάλει το πρωτότυπο ηχητικό υλικό με αυτό που έχει ήδη περιλάβει στη δικογραφία.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα γίνουν και νέες δειγματοληψίες και χημικός έλεγχος στα χώματα που μεταφέρθηκαν από ιδιωτική εταιρία τις πρώτες ώρες μετά την τραγωδία τα χώματα από το σημείο της τραγωδίας. Συνολικά 25 φορτηγά, σύμφωνα με πληροφορίες μετέφεραν χώματα σε ιδιωτική επιχείρηση που βρίσκεται κοντά στο σημείο του δυστυχήματος.

Την Παρασκευή θα γίνει δειγματοληψία αυτών των χωμάτων. Μάλιστα μπορούν να παρίστανται και τεχνικοί σύμβουλοι των οικογενειών των θυμάτων σε αυτή τη διαδικασία για να κάνουν τη δική τους δειγματοληψία, για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάτι σε αυτά τα χώματα.

Όταν ολοκληρωθεί η δειγματοληψία, η εταιρεία που έχει τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, θα μεταβεί στο χώρο για την αναζήτηση γενετικού υλικού.

Σήμερα παρουσιάστηκαν και συμπληρωματικά στοιχεία από συγγενείς.

Η κυρία Βλάχου, μητέρα του Βάιου Βλάχου, θύματος της σιδηροδρομικής τραγωδίας, κατέθεσε συμπληρωματικά στοιχεία στον εφέτη ανακριτή.
Πληροφορίες λένε ότι πρόκειται για βιντεοληπτικό υλικό της ιδιωτικής επιχείρησης στην οποία φυλάσσονται τα χώματα.
Υπενθυμίζεται ότι η επιχείρηση φυλάσσεται από την αστυνομία πια με εντολή εισαγγελέα από την προηγούμενη εβδομάδα.

Θα ακολουθήσουν και συμπληρωματικές μηνύσεις, ονομαστικές κατά εκπροσώπων αρχών που διαχειρίστηκαν τις πρώτες ώρες και τις πρώτες μέρες το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.