ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Τέμπη: Πώς έσωσε δεκάδες τραυματίες ο μαραγκός του Αγίου Όρους – «Εμφανίστηκε σαν άγιος»

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
14/03/2023
Κοινωνία
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Τέμπη: Πώς έσωσε δεκάδες τραυματίες ο μαραγκός του Αγίου Όρους – «Εμφανίστηκε σαν άγιος»

Ανάμεσα στα μικρά παιδιά που έγιναν οι αφανείς ήρωες αυτής της τραγωδίας, βρισκόταν ο κύριος Γιώργος, επιβάτης του έκτου βαγονιού που μπήκε μπροστά για να τους δείξει τον δρόμο.

«Πρώτα κατεβάσαμε άτομα από το έκτο βαγόνι, μετά από το πέμπτο, το τέταρτο που δεν μπορούσαν να ανοίξουν οι πόρτες και μετά πήγαμε στο τρίτο, εκεί άρχισαν τα δύσκολα. Βγάλαμε όσους ήταν σε θέση να μετακινηθούν», είπε ο κος Γιώργος.

Όπως αφηγείται για πρώτη φορά αποκλειστικά στο LIVE NEWS, ο 43χρονος άνδρας δεν έφυγε από το σημείο μέχρι και την τελευταία στιγμή. Αν και είχε τραυματιστεί, ήταν διατεθειμένος να πατήσει στις λιωμένες λαμαρίνες για να σώσει μία κοπέλα που φώναζε για βοήθεια.

«Όταν είδα κάτω από τα συντρίμμια μία κοπέλα που ήταν εγκλωβισμένη όπως είχε γυρίσει ανάποδα το βαγόνι, άνοιξα τον φακό και είδα το χεράκι της. Μου είπε: «Σε παρακαλώ μην φύγεις, σώσε με, βγάλε με!». Της κράτησα το χέρι μέχρι να έρθουν διασώστες. Η φλόγα πλησίαζε από τα 40 μέτρα τόσο γρήγορα, μέχρι που έφτασε στα δύο μέτρα μπροστά μας. Δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Ήρθαν άνθρωποι της ΕΜΑΚ και σώθηκε το κορίτσι, την βγάλαμε. Την έλεγαν Κατερίνα, πήραμε τηλέφωνο τον μπαμπά της και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο».

«Εμφανίστηκε σαν άγιος»

«Υπήρχαν κι άλλοι οι οποίοι ψάχνανε εκείνη την ώρα, ένας από αυτούς είναι ο κύριος Γιώργος, ο οποίος ήταν πραγματικά σαν Άγιος εμένα μου εμφανίστηκε εκείνη τη βραδιά, δεν μπορώ να το εξηγήσω», είπε ο Άγγελος Τσιαμούρας.

Related Post

Τα σκυλιά μπορούν να διακρίνουν συναισθήματα στα πρόσωπα ανθρώπων, σύμφωνα με μελέτη

Γάμοι-υπερπαραγωγές στην Ελλάδα: Στα 157.000 ευρώ το μέσο κόστος

Από σήμερα μόνο με νέου τύπου ταυτότητα ή διαβατήριο τα ταξίδια στο εξωτερικό

Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης: Ενέργειες για την κρατική αρωγή προς τους πυρόπληκτους

«Του λέω: «Μικρέ, Άγγελε, σήκω φύγε όπως είσαι, ο πιο μικρός της παρέας είσαι». Νόμιζα ότι έχει βγει έξω από τις γραμμές του το τρένο γιατί έγινε ένα απότομο τράβηγμα προς τα αριστερά, ούτε έκρηξη είδα. Δεν ξέραμε τι έχει συμβεί», δήλωσε ο κος Γιώργος.

«Ο κύριος Γιώργος ήταν αυτός ας πούμε που ανέβηκε πρώτος στο βαγόνι 3, πάτησε στα συντρίμμια για να μου δείξει πού να πατήσω και να μην κοπώ, δηλαδή θυσίασε τα δικά του χέρια ώστε να κοπεί αυτός και μετά να ανέβω εγώ να δούμε τι θα δούμε», συμπλήρωσε ο Άγγελος.

«Στην αρχή βλέπουμε τις φωτιές, οι φωτιές ήταν 40-50 μέτρα μακριά. Ανεβαίνω πάνω εγώ, λέω στον Άγγελο: «Εκεί θα πατήσεις, από εδώ, από εκεί». Μετά φέγγω λίγο με τον φακό να δω τι γίνεται και βγαίνει καπνός από μέσα. “Ελάτε”, λέει, “βοηθήστε με να βγάλουμε μία ηλικιωμένη”», είπε ο κος Γιώργος.

Ο 43χρονος έγινε για λίγη ώρα ο καθοδηγητής αυτού του παιδιού. Μαζί, βίωσαν τον απόλυτο εφιάλτη και τον μετέτρεψαν σε ελπίδα για ζωή.

«Έρχεται ένας πιτσιρικάς άλλος λέει: «Σε παρακαλώ την κοπέλα μου βγάλε, έχει σπάσει τον σβέρκο της». Αυτή μάλλον πρέπει να ήταν η Ιφιγένεια…», συμπλήρωσε ο κος Γιώργος.

Ο κύριος Γιώργος ο οποίος είναι ξυλουργός στο Άγιο Όρος δεν έκανε πίσω ούτε λεπτό. Μέχρι να φτάσουν οι άνθρωποι της ΕΜΑΚ, έκανε τα αδύνατα δυνατά για να βγάλει τραυματισμένους ανθρώπους μέσα από τα συντρίμμια, πάντα με τον μικρό Άγγελο πλάι του.

«Μπαίνω μετά μέσα στο βαγόνι, ανοίγω τον φακό, βλέπω γύρω στους τέσσερις με πέντε ανθρώπους που ήταν ήδη νεκροί. Τρία άτομα ήταν εγκλωβισμένα, λέω στον άνθρωπο που βρήκα: «Είστε τρία άτομα εδώ πέρα», «Όχι δεν είμαστε τρία άτομα», λέει, «είμαστε δύο άτομα, η κοπέλα είναι νεκρή». Κατεβάζουμε μία γιαγιά κάτω και λέει: “Είναι και η εγγονή μου εκεί πέρα με την κόρη μου, έξι μηνών”».

Εικόνες που ζωντανεύουν ξανά και ξανά μπροστά στα μάτια τους. Οι δυο τους, επικοινωνούν μέχρι σήμερα, αρκετές μέρες μετά από το φονικό δυστύχημα.

«Νιώθω πως με έστειλε ο Θεός εκεί. Κρατούσα ένα κομποσκοίνι, έλεγα από μέσα μου προσευχές και βρήκα τη δύναμη να σώσω όσους περισσότερους μπορούσα. Ήμουν στο σημείο μέχρι που άρχισαν να φεύγουν σάκοι με σορούς», είπε ο κος Γιώργος.

Ο ξυλουργός από το Άγιο Όρος έσωσε όσους τραυματίες ήταν ανθρωπίνως δυνατό. Η σκέψη του, σε εκείνους που τελικά δεν τα κατάφεραν…

«Της κράτησα το χέρι μέχρι να έρθουν οι διασώστες»
Ο κος Γιώργος περιέγραψε στο Live News τη διάσωση μίας νεαρής κοπέλας, της Κατερίνας. Όπως είπε ο ίδιος, μέσα στο χάος άκουσε τη φωνή μίας κοπέλας να εκλιπαρεί για βοήθεια.

«Όταν είδα κάτω από τα συντρίμμια μία κοπέλα που ήταν εγκλωβισμένη, όπως είχε γυρίσει ανάποδα το βαγόνι, άνοιξα τον φακό και είδα το χεράκι της. Μου είπε «σε παρακαλώ, μη φύγεις, σώσε με, βγάλε με!». Της κράτησα το χέρι μέχρι να έρθουν οι διασώστες. Η φλόγα πλησίαζε από τα 40 μέτρα τόσο γρήγορα, μέχρι που έφτασε στα δύο μέτρα μπροστά μας. Δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Ήρθαν άνθρωποι της ΕΜΑΚ και σώθηκε το κορίτσι, τη βγάλαμε», είπε.

Μόλις κατάφεραν να τη σώσουν ειδοποιήθηκε ο πατέρας της και η Κατερίνα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Tags: ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Τα σκυλιά μπορούν να διακρίνουν συναισθήματα στα πρόσωπα ανθρώπων, σύμφωνα με μελέτη
Κοινωνία

Τα σκυλιά μπορούν να διακρίνουν συναισθήματα στα πρόσωπα ανθρώπων, σύμφωνα με μελέτη

Έρευνα του Πανεπιστημίου της Βιέννης δείχνει ότι οι σκύλοι μπορούν να διακρίνουν συναισθήματα στα ανθρώπινα πρόσωπα, προσφέροντας νέα στοιχεία για...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
11/08/2026
Γάμοι-υπερπαραγωγές στην Ελλάδα: Στα 157.000 ευρώ το μέσο κόστος
Ελλάδα

Γάμοι-υπερπαραγωγές στην Ελλάδα: Στα 157.000 ευρώ το μέσο κόστος

Ο γαμήλιος τουρισμός εξελίσσεται σε δυναμικό κλάδο της ελληνικής οικονομίας, με έναν γάμο να μπορεί να ξεπεράσει σε αξία τα...

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
10/08/2026
Next Post
Πρέσπα: Kατέφθασαν oι πρώτοι αργυροπελεκάνοι μετά την περσινή γρίπη των πτηνών

Πρέσπα: Kατέφθασαν oι πρώτοι αργυροπελεκάνοι μετά την περσινή γρίπη των πτηνών








Η εταιρεία με την επωνυμία “POLITICAL MEDIA GROUP A.E.” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).
LOGO_MHT-1

Μοναδικός αριθμός Μ.Η.Τ. 262048

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2026 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa