, Κυριακή
28 Μαΐου 2023

Τέμπη: Σήμερα απολογείται ο επιθεωρητής του ΟΣΕ

Το κατώφλι του ειδικού εφέτη ανακριτή θα περάσει σήμερα ο επιθεωρητής του ΟΣΕ που αντιμετωπίζει κατηγορίες για το βράδυ του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα σήμερα, Πέμπτη, στις 15:00 αναμένεται να φτάσει στο γραφείο του ανακριτή όπου και θα καταθέσει απολογητικό υπόμνημα πάνω από 100 σελίδες, καθώς ακόμη και επιπλέον στοιχεία για τη διερεύνηση της υπόθεσης. Σύμφωνα με όσα φέρεται να υποστηρίζει, ο ίδιος για τον 59χρονο προφυλακιστέο σταθμάρχη της μοιραίας νύχτας, «ήταν εκπαιδευμένος από άλλους. Από τη στιγμή που είχε εκπαιδευτεί, όλοι οι σταθμάρχες είναι ισότιμοι και έτοιμοι προς εργασία».

Σχετικά με το αν γνώριζε πώς οι σταθμάρχες φεύγουν νωρίτερα από τις βάρδιες τους, μέσω του δικηγόρου του Γιάννη Γλύκα, φέρεται να υποστηρίζει πως «δεν γνώριζε κάτι τέτοιο. Ήξερε ότι την περίοδο της βάρδιας 22.00 – 23.00 είχε τοποθετήσει τρία άτομα στη βάρδια και αυτά τα άτομα έπρεπε να ήταν στη θέση τους. Δεν ήξερε και δεν θα συναινούσε στο να αποχωρούν νωρίτερα». Με την κατάθεση του επιθεωρητή, ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος καταθέσεων των πιθανών συνυπεύθυνων, τους οποίους και κάλεσε ενώπιον του ο ανακριτής.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες κλήθηκαν να καταθέσουν οι δυο σταθμάρχες της απογευματινής βάρδιας, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.