, Παρασκευή
12 Απριλίου 2024

search icon search icon

Τέσσερα νέα συστήματα υπόγειων κάδων στον Δήμο Σερρών

Στην τοποθέτηση τεσσάρων νέων συστημάτων υπόγειων κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης σε κεντρικούς δρόμους προχώρησε ο Δήμος Σερρών με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της διαχείρισης των απορριμμάτων, την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της πόλης και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Το έργο με τίτλο «Αισθητική, λειτουργική και περιβαλλοντική αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων μέσω συστημάτων διαβαθμισμένης συμπίεσης υπόγειων κάδων στον Δήμο Σερρών» είναι ύψους 312.480 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο και ίδιους πόρους του Δήμου.

Στο πλαίσιο του έργου, έχουν τοποθετηθεί και λειτουργούν ήδη συστήματα υπόγειων κάδων στην Πλατεία Εμπορίου, στη συμβολή των οδών Τσαλδάρη και Ερμού επεκτείνοντας το ήδη υπάρχον σύστημα, στη συμβολή των οδών Θεσσαλονίκης και Κοσμά Αλεξανδρίδη(Παναγίτσα) και στη συμβολή των οδών Γ.Παπανδρέου και Ραιδεστού.

«Προσπαθούμε καθημερινά να κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για έναν πιο καθαρό, όμορφο και πράσινο Δήμο.

Πλέον, με την υλοποίηση του έργου, που είχε υποβληθεί προς χρηματοδότηση από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, αυξάνουμε σε επτά τα συστήματα υπόγειων κάδων, που λειτουργούν στην πόλη με πολλαπλά οφέλη.

Στόχος μας είναι η περαιτέρω επέκταση του δικτύου υπογειοποίησης κάδων προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων συμβάλλοντας στην προστασία και ανάδειξη του αστικού περιβάλλοντος», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης κατά την παρουσίαση του συστήματος που λειτουργεί στην Πλατεία Εμπορίου.

«Η εγκατάσταση των τεσσάρων νέων συστημάτων υπόγειων κάδων αποτελεί ένα ακόμη βήμα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των Δημοτών μας.

Προς την κατεύθυνση αυτή, επενδύουμε τόσο στον εκσυγχρονισμό του στόλου οχημάτων και μηχανημάτων όσο και στην αναβάθμιση των υποδομών μέσω ενός ολοκληρωμένου προγράμματος Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αποβλήτων ύψους 8,9 εκατ.

Βασικό πυλώνα του σχεδίου μας για την περιβαλλοντική αναβάθμιση του Δήμου αποτελεί το Πράσινο Σημείο Διαχείρισης Απορριμμάτων, για το οποίο ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες δημοπράτησης και πρόσφατα αναδείχθηκε ο ανάδοχος», υπογράμμισε ο κ.Χρυσάφης.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Παναγιώτης Καρακολίδης αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας των υπόγειων κάδων και σημείωσε ότι η Διεύθυνση Καθαριότητας θα συνεχίσει τις προσπάθειες για τη βελτίωση της αποκομιδής των απορριμμάτων, ώστε οι Δημότες να απολαμβάνουν όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.