, Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

search icon search icon

Τέσσερις νέοι μετεωρολογικοί σταθμοί στη Θεσσαλονίκη – Δείτε τα σημεία

Τέσσερις νέοι μετεωρολογικοί σταθμοί σύνολο 7 στον αριθμό) εγκαταστάθηκαν στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Συγκεκριμένα, οι μετεωρολογικοί σταθμοί εγκαταστάθηκαν:

  • 5ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς,
  • 11ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
  • 40ο Δημ Σχολείο Θεσσαλονίκης και
  • 31ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης (40 Εκκλησιές)

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην ανάρτηση:

Το χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ενωση Μετεω-προγραμμα CityCLIM συνεχίζεται στη Θεσσαλονίκη με μια μοναδική καινοτομία!

Ενα έργο που αφορά στο κλίμα – μετεωρολογικές συνθήκες στο πλαίσιο του προγράμματος “Επιστήμη των πολιτών, το οποίο και κατάφερα να φέρω αξιοποιώντας τις επαφές μου στην ΕΕ (χωρις κανένα οικονομικό όφελος και με συμβουλευτικό χαρακτήρα) στη Θεσσαλονίκη την τελευταία στιγμή (καθώς υπήρχε περίπτωση να πάει σε άλλη ευρωπαϊκή πόλη) με την άμεση και αμέριστη συμπαράσταση του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα!

Στο 63ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμο, εγκαταστάθηκε ο δεύτερος από τους 16 συνολικά μετεωρολογικούς σταθμούς που θα βοηθήσουν στη συλλογή μετεωρολογικών δεδομένων για την καλύτερη προσαρμογή της πόλης στις μεταβαλλόμενες κλιματικές συνθήκες. Ευχαριστώ πολύ τη διευθυνση του σχολείου για την εγκάρδια φιλοξενία και φυσικά τον κύριο Χρυσόστομο Παράνο, Γεωλόγο – Μετεωρολόγο και επιστημονικό συνεργάτη του προγράμματος!

Σ’ αυτό το πρόγραμμα θα υπάρξει μια καινοτομία μιας και σημαντικό ρόλο θα μπορούν να παίξουν και οι ίδιοι οι Θεσσαλονικείς καθώς σε λίγο καιρό από σήμερα θα σας ζητήσω να βρούμε τους πολίτες-συλλέκτες δεδομένων καιρού!

Οι συμμετέχοντες πολίτες της Θεσσαλονίκης θα κυκλοφορούν με έναν μικρό αισθητήρα στις συνήθεις διαδρομές τους μέσα στην πόλη, συλλέγοντας δεδομένα για το αστικό κλίμα.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικών Ερευνών στη Θεσσαλονίκη θα χρησιμοποιήσει τα δεδομένα αυτά για επιστημονικούς σκοπούς, η δε πόλη για έργα προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή. Οπότε όσοι ενδιαφέρεστε μείνετε συντονισμένοι! Στοχος: και στις υπόλοιπες πόλεις της χώρας μας σιγά σιγά!

Με εκτίμηση

Σάκης Αρναούτογλου

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.