, Τετάρτη
19 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Τέταρτη δόση: Ξεκίνησε η συζήτηση στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών – Πότε θα υπάρξει απόφαση

Στο ενδεχόμενο χορήγησης και τέταρτης δόσης του εμβολίου για τον κορωνοϊό στον γενικό πληθυσμό, αναφέρθηκε η Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

Σε σχετική ερώτηση, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, τόνισε ότι η συγκεκριμένη συζήτηση έχει ξεκινήσει στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και εκτίμησε ότι θα χρειαστούν 1-2 εβδομάδες ακόμη, ώστε να υπάρξει σχετική απόφαση.

“Είναι κάτι το οποίο έχει ξεκινήσει σε κάποιες χώρες της Ευρώπης. Στη Σουηδία χορηγείται σε άτομα άνω των 80 ετών, στη Γερμανία άνω των 70 και στο Ηνωμένο Βασίλειο άνω των 75 ετών, έξι μήνες μετά τη χορήγηση της 3ης δόσης”, είπε η κ. Παπαευγγέλου.

Υπογράμμισε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία από το Ισραήλ, οι επιστήμονες λένε ότι το βασικό όφελος προκύπτει από την τρίτη δόση και το όφελος από την τέταρτη δόση είναι μικρότερο.

Σε ό,τι αφορά στη συζήτηση που γίνεται στην Ελλάδα και στην αρμόδια Επιτροπή, η Βάνα Παπαευαγγέλου είπε: “Στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ξεκινήσαμε να κάνουμε κάποια συζήτηση γι’ αυτό το θέμα. Όμως τα δεδομένα στη χώρα μας ακόμα δεν έχουν αναλυθεί. Περιμένουμε να δούμε και τα δικά μας δεδομένα για να έχουμε μία απόφαση. Νομίζω θα χρειαστούν άλλες 1-2 εβδομάδες συζήτησης για να αποφανθούμε. Είναι κάτι που σκεφτόμαστε, παρακολουθούμε τι κάνουν οι υπόλοιπες χώρες”.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.