, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τέταρτο αναπηρικό αμαξίδιο δώρισε η Περιβαλλοντική Ομάδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Ακόμη ένα αναπηρικό αμαξίδιο -το τέταρτο- δώρισε το Γραφείο και η Ομάδα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, αυτή τη φορά στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Κύκλος», για την κάλυψη σχετικών αναγκών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των ωφελουμένων του.

Η προμήθεια του αμαξιδίου πραγματοποιήθηκε μέσω της δράσης «Keep on Moving», την οποία «τρέχει» ο δήμος Θεσσαλονίκης και η οποία είναι ενεργή από το 2017. Αφορά τη δωρεά αναπηρικών αμαξιδίων για κάθε τόνο πλαστικών καπακιών που συλλέγεται και κατά συνέπεια το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας έχει συλλέξει μέχρι σήμερα τουλάχιστον τέσσερις τόνους πλαστικών, συμβάλλοντας ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η υλοποίηση του προγράμματος συλλογής πλαστικών καπακιών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2015, στο πλαίσιο του εκτεταμένου προγράμματος ανακύκλωσης, που είναι σε εξέλιξη στο Ίδρυμα. Μέσα στα επόμενα χρόνια, δόθηκε ένα αμαξίδιο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, ένα στο ΑΧΕΠΑ, ένα στον Σύλλογο Παραπληγικών και το τελευταίο στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Κύκλος».

Υπενθυμίζεται ότι το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας είναι το πρώτο «πράσινο» Πανεπιστήμιο της Ελλάδας, καθώς έχει πιστοποιηθεί κατά το ευρωπαϊκό πρότυπο EMAS για τις βέλτιστες πρακτικές που ακολουθεί στον τομέα της περιβαλλοντικής προστασίας, πιστοποίηση που ξεκίνησε το 2005.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του προγράμματος ανακύκλωσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (http://www.perivpamak.gr/) ή τη σελίδα της Περιβαλλοντικής Ομάδας στο FB (https://www.facebook.com/perivpamak).

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.